Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 1 oktober 2018

Äppelsmul med valnötter och lingon

Med nötter, pumpakärnor och gryn blir smulet till den här pajen extra gott och knaprigt.

 Äppelmums med höstkänsla.
Äppelmums med höstkänsla. FOTO: Ove Lindfors

Smulpajens toppning kan varieras beroende på vad som finns hemma. Men grovhackade valnötter är riktigt smaskens och värt att köpa hem! När andan faller på drar du sedan enkelt ihop den här höstiga fikan.

Läs också: Äppelpaj med valnötter på krispig havrebotten

Äppelsmul med valnötter och lingon

Skriv ut

Ingredienser: (4 portioner)

  • Smuldeg
  • 1 dl valnötter
  • 1 1/2 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1/2 dl rörsocker
  • 125 g kallt smör
  • Fyllning
  • 4 äpplen
  • 2 dl färska eller frysta lingon
  • 1 ¼ tsk nystötta kardemummakärnor
  • 1 dl rörsocker
  • 1 msk potatismjöl
  • Till servering
  • vaniljsås, vispad grädde eller vaniljglass

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Grovhacka nötterna. Blanda nötter, mjöl, havregryn, pumpakärnor och socker. Lägg i smöret i små kuber. Arbeta snabbt ihop till en smulig massa med fingertopparna.
  2. Skölj äpplena och skär i bitar. Blanda äpplen, lingon, kardemumma, socker och potatismjöl.
  3. Fördela fyllningen i en ugnssäker form. Smula över degen.
  4. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter.

Recept: Caroline Hofberg

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen