Recept 1 september
Äppeltacos
Mums filibabba! Äppeltacos är precis så gott som det låter och du vill inte missa chansen att bjuda på detta. Eller smaka själv för den delen...
Frasiga tortillabröd fyllda med mumsiga äppelbitar och toppade med en god vaniljglass. Varför inte bjuda på dessa till kalaset eller efter fredagstacosen? Receptet kommer från bakboken Helans bästa (Norstedts, 2023) som gjorts av bakdrottningen Helan Shabani. Många goda bakverk i snygg förpackning!
Läs också: Recept på god tacogratäng
Äppeltacos
Skriv ut
Ingredienser Antal: 6 stycken
- 4 äpplen
- 25 g smör
- 1⁄2 dl strösocker
- 2 msk farinsocker
- 1 tsk malen kanel
- 1 tsk vaniljsocker
- frityrolja
- 6 minitortillabröd
- Att doppa i:
- 1⁄2 dl strösocker
- 1⁄2 tsk malen kanel
- Till servering:
- vaniljglass
Gör så här:
- Skala och hacka äpplena i mindre bitar. Stek äppelbitarna i smör, strösocker, farinsocker, kanel och vaniljsocker i en stekpanna på medelvärme tills äpplena mjuknat.
- Blanda socker och kanel på ett fat.
- Hetta upp olja till 160 grader i en kastrull eller fritös. Ta ett tortillabröd med en värmetålig tång och fritera halva brödet samtidigt som du böjer det till ett tacoskal. Fritera sedan den andra halvan, brödet ska ha en gyllene yta.
- Doppa genast i kanelblandningen.
- Gör likadant med resten av bröden.
- Fyll tacosen med äppelfyllningen och toppa med en skopa glass. Servera direkt.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.