Recept 2 oktober
Asiatisk nudelsallad
Smakstark, nyanserad, fräsch och pigg - där har du smakbeskrivningen till den här asiatiska nudelsalladen. Den härliga dressingen ger en fin kick i smaken och när du väl smakat så vill du garanterat ha mer.
Det är Lands egen matkreatör Katarina Ekeström som ligger bakom det här receptet och det är en fin variant på en nudelsallad som jobbar med klassiska asiatiska smaker. Ät den som den är eller lägg till kött eller fisk – båda funkar fint!
Läs också: Kycklinglårfilé med glasnudelsallad och melon
Asiatisk nudelsallad
Skriv ut
Ingredienser (4 personer):
- 100 g glasnudlar
- 1 litet sallatshuvud
- 2 salladslökar
- 1 liten gurka
- 1 morot
- ½ kruka färsk koriander
- 100 g gröna sojabönor
- 100 g mungböngroddar
- Dressing:
- 1-2 lime, pressad saft
- ½ dl soja
- 1 msk sesamolja
- 1 msk rapsolja
- ½ tsk honung
- 1 vitlöksklyfta
- ½ medelstark chilifrukt, spansk peppar
- 1 tumnagelstor bit färsk ingefära
- ½ kruka färsk koriander
Gör så här:
- Koka upp en liten kastrull med vatten. Ta från plattan och lägg i glasnudlarna. Låt ligga 4 minuter innan de sköljs i kallt vatten. Gör ett par klipp med sax genom nudlarna så blir de enklare att äta.
- Strimla sallaten och skär salladslöken i tunna skivor.
- Skiva gurkan mycket tunt. Skala och riv moroten grovt eller strimla den på ett juliennejärn.
- Hacka koriandern grovt. Koka de gröna sojabönorna ett par minuter innan de sköljs av med kallt vatten.
- Blanda alla salladens ingredienser.
- Till dressingen blandas limesaft med soja, olja och honung. Riv i vitlöken och chilin som ska vara mycket finhackad. Riv i ingefäran och den finhackade koriandern.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.