Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 2 oktober

Asiatisk nudelsallad

Smakstark, nyanserad, fräsch och pigg - där har du smakbeskrivningen till den här asiatiska nudelsalladen. Den härliga dressingen ger en fin kick i smaken och när du väl smakat så vill du garanterat ha mer.

 Pigg och fräsch blir den här asiatiska nudelsalladen. Perfekt!
Pigg och fräsch blir den här asiatiska nudelsalladen. Perfekt! FOTO: Kararina Ekeström

Det är Lands egen matkreatör Katarina Ekeström som ligger bakom det här receptet och det är en fin variant på en nudelsallad som jobbar med klassiska asiatiska smaker. Ät den som den är eller lägg till kött eller fisk – båda funkar fint!

Läs också: Kycklinglårfilé med glasnudelsallad och melon

Asiatisk nudelsallad

Skriv ut

Ingredienser (4 personer):

  • 100 g glasnudlar
  • 1 litet sallatshuvud
  • 2 salladslökar
  • 1 liten gurka
  • 1 morot
  • ½ kruka färsk koriander
  • 100 g gröna sojabönor
  • 100 g mungböngroddar
  • Dressing:
  • 1-2 lime, pressad saft
  • ½ dl soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk rapsolja
  • ½ tsk honung
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ medelstark chilifrukt, spansk peppar
  • 1 tumnagelstor bit färsk ingefära
  • ½ kruka färsk koriander

Gör så här:

  1. Koka upp en liten kastrull med vatten. Ta från plattan och lägg i glasnudlarna. Låt ligga 4 minuter innan de sköljs i kallt vatten. Gör ett par klipp med sax genom nudlarna så blir de enklare att äta.
  2. Strimla sallaten och skär salladslöken i tunna skivor.
  3. Skiva gurkan mycket tunt. Skala och riv moroten grovt eller strimla den på ett juliennejärn.
  4. Hacka koriandern grovt. Koka de gröna sojabönorna ett par minuter innan de sköljs av med kallt vatten.
  5. Blanda alla salladens ingredienser.
  6. Till dressingen blandas limesaft med soja, olja och honung. Riv i vitlöken och chilin som ska vara mycket finhackad. Riv i ingefäran och den finhackade koriandern.

Recept och foto: Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen