Recept 25 april
Asiatiska köttfärsbiffar
Superenkelt, supergott och superfräscht! Ja, vad mer kan man säga om detta asiatiskt inspirerande recept som du gör på svenska råvaror. Har du inte gillat asiatiska smaker förut så kommer du göra det nu - smaklig måltid!
KAMPANJ:Börja prenumerera – Erbjudande till dig som följer Land.se
De asiatiska smakerna har blivit mer och mer populära de senaste 20-30 åren och man förstår varför. Det här receptet, som är gjort av matkreatören Katarina Ekeström för tidningen Land, är ett bra recept på mat som du kan njuta till vardag och fest. Testa!
Asiatiska köttfärsbiffar
Skriv ut
Ingredienser (4 personer):
- 500 g blandfärs
- 2 skivor vitt formbröd
- 3 salladslökar
- 2 vitlöksklyftor
- ½ medelstark chili, spansk peppar
- 1 lime, rivet skal obs! saften används till salladen
- 1 dl vatten
- 1 ägg
- 1 msk soja
- salt
- svartpeppar
Gör så här:
- Mixa brödskivorna till smulor.
- Skär salladslöken i tunna skivor och riv vitlöken. Skrapa kärnorna ur chilin och hacka den fint.
- Blanda alla färsens ingredienser och forma små biffar. Stek till fin färg i rapsolja. Servera med glasnudelsallad.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.