Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 25 april

Asiatiska köttfärsbiffar

Superenkelt, supergott och superfräscht! Ja, vad mer kan man säga om detta asiatiskt inspirerande recept som du gör på svenska råvaror. Har du inte gillat asiatiska smaker förut så kommer du göra det nu - smaklig måltid!

KAMPANJ:Börja prenumerera – Erbjudande till dig som följer Land.se

 Smart och fräsch rätt som du gör enkelt och kvickt!
Smart och fräsch rätt som du gör enkelt och kvickt! FOTO: Katarina Ekeström

De asiatiska smakerna har blivit mer och mer populära de senaste 20-30 åren och man förstår varför. Det här receptet, som är gjort av matkreatören Katarina Ekeström för tidningen Land, är ett bra recept på mat som du kan njuta till vardag och fest. Testa!

Asiatiska köttfärsbiffar

Skriv ut

Ingredienser (4 personer):

  • 500 g blandfärs
  • 2 skivor vitt formbröd
  • 3 salladslökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ medelstark chili, spansk peppar
  • 1 lime, rivet skal obs! saften används till salladen
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 msk soja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Mixa brödskivorna till smulor.
  2. Skär salladslöken i tunna skivor och riv vitlöken. Skrapa kärnorna ur chilin och hacka den fint.
  3. Blanda alla färsens ingredienser och forma små biffar. Stek till fin färg i rapsolja. Servera med glasnudelsallad.

Recept och foto: Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen