Recept 6 september
Asiatiska kycklingfärsbiffar
Smakrikt, spännande och urgott! Där har du kombinationen som får det här receptet att lyfta lite extra. Fräscha smaker och med lite hetta - testa!
Receptet är skapat av tidningens Lands mat-kreatör Katarina Ekeström och är väl avvägt för att passa svenska smakpreferenser. Riktigt gott!
Läs också: Kycklingbröst i dragonsås
Asiatiska kycklingfärsbiffar
Skriv ut
Ingredienser (4 portioner)
- 600 g kycklingfärs
- 2 skivor vitt formbröd
- 3 salladslökar
- 1 vitlöksklyfta
- 1 lime, rivet skal, saften använd till dressingen
- 1 ägg
- ½ dl vatten
- 1 msk soja
- ½ färsk, finhackad chili eller ¼ tsk chiliflakes
- salt
- svartpeppar
- Sallad:
- 1 litet sallatshuvud, gärna gem
- 2 salladslökar
- 1 klyfta rödkål
- 1 morot
- ½ gurka
- färsk koriander
- Dressing:
- 1 lime, pressad saft
- ½ dl soja
- 1 tsk sesamolja
- 1 msk rapsolja
- ½ tsk honung
- 1 vitlöksklyfta, riven
- ½ färsk, finhackad chili eller ¼ tsk chiliflakes
Gör så här:
- Mixa brödskivorna till färsen. Skär salladslöken i tunna skivor och riv vitlöken.
- Lägg färsen i en skål och blanda med övriga ingredienser.
- Forma små biffar och stek till fin färg i rapsolja.
- Finstrimla ingredienserna till salladen. Gurkan kan hyvlas i långa remsor och koriandern kan behållas hel eller plockas ner i mindre bitar.
- Blanda ingredienserna till dressingen och smaka eventuellt av med lite mer limesaft.
- Lägg biffarna på salladen och ringla dressing över. Eller servera den i skål bredvid.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.