Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 26 december 2018

Bacon- och paprikapaj i långpanna

Gör en god och matig paj med bacon och paprika att servera till många eller dela upp och frysa in.

 En paj i långpanna räcker till fler än bakad i en klassisk rund pajform.
En paj i långpanna räcker till fler än bakad i en klassisk rund pajform. FOTO: Istock

Mat som tillagas i långpanna är verkligen supersmidigt. Det blir många portioner och du slipper passa på kokande grytor.

Fyllningen till denna paj i långpanna kan givetvis varieras med det du har hemma och tycker om. Smaklig måltid!

Läs också: Klassisk Västerbottenpaj till festenLäs också: Kommer du på ostfestivalen?

Bacon- och paprikapaj

Skriv ut

Ingredienser: (16–18 portioner)

  • Pajskal
  • 9,5 dl vetemjöl
  • 375 g smör
  • 8 msk vatten
  • Fyllning
  • 8 ägg
  • 420 g bacon (3 paket)
  • 4 dl kesella
  • 4 dl riven ost
  • 3 dl grädde
  • 3 paprikor
  • 1 purjolök
  • 1 dl finhackade örter, t ex oregano och timjan
  • 5 msk smör
  • 200 g cocktailtomater på kvist
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Pajskal: Arbeta ihop vetemjöl, smör och vatten till en deg. Gör en boll och låt vila insvept i plastfilm i kylen i 20 minuter.
  2. Tryck ut degen i en bakpappersklädd långpanna, ca 30×40 cm. Nagga botten och kantet med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen i cirka 10 min.
  3. Fyllning: Vispa samman ägg, kesella, grädde och riven ost. Salta, peppra och tillsätt örterna.
  4. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och tärna paprikorna. Fräs lök och paprika blank i smör utan att det tar färg.
  5. Strimla och stek baconet så att det får färg. Låt rinna av på hushållspapper.
  6. Häll halva mängden äggstanning i pajskalet. Fördela lök, paprika och bacon i pajskalet. Häll resten av äggstanningen över.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 25 min. Lägg tomatkvistarna på pajen och grädda ytterligare 20 min tills den stelnat och fått gyllene yta.
  8. Servera med en grönsallad.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen