Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 25 maj 2022

Baconlindad lax i hollandaise

En perfekt rätt där laxen får goda smaker från bacon. Hollandaise därtill blir en magisk mix!

 Baconlindad lax i hollandaise - vilka smaker!
Baconlindad lax i hollandaise - vilka smaker! FOTO: Katarina Ekeström

Smaka det här fantastiska receptet från Katarina Ekeström, Lands egen receptmakare. Perfekt kombinerat!

Tips!

Servera gärna laxen tillsammans med kokt sparris.

Baconlindad lax i hollandaise

Skriv ut

Ingredienser (4 personer):

  • 600 g skinnfri laxfilé
  • 4 skivor bacon
  • Hollandaisesås:
  • 3 äggulor
  • 2 matskedar vatten
  • ½ citron, saften
  • 150 gram smör
  • 1–2 kryddmått salt
  • en aning cayennepeppar
  • 1 knippa gräslök

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 100 grader. Skär laxen i fyra bitar. Linda varje bit med en skiva bacon. Stek till fin färg, lägg i form och ställ in i ugnen.
  2. Vispa ihop äggulor, vatten och citron i en kastrull på medelvärme. Vispa oavbrutet och se till att komma åt överallt. Blandningen ljusnar i färgen och tjocknar. Sänk värmen och fortsätt vispa.
  3. Smält smöret och vispa ner det droppvis i äggblandningen som då bör ha ungefär samma temperatur, runt 50 grader. Såsen ska bli tjock och blank. Smaka av med salt och lite cayennepeppar. Skär gräslöken fint och blanda i den.
  4. Servera såsen tillsammans med den baconlindade laxen och kokt sparris.

Recept och bild: Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen