Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 7 oktober 2015

Baguetter med vallmo

Baguetten är en klassiker man kan ha till mycket. Till frukosten, till utflyktsmackan, som tillbehör eller till kvällsmumset. Här är en god variant med vallmofrön.

 Lättbakade baguetter som kräver minimalt med arbete.
Lättbakade baguetter som kräver minimalt med arbete. FOTO: Fredrik Nylén

Läs också: Så gör du frasiga vitlöksbröd

Baguetter med vallmo

Skriv ut

Ingredienser (4 stycken):

  • 25 g jäst
  • 6 dl ljummet vatten
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 13 dl vetemjöl
  • 1 msk salt
  • 4 msk vallmofrön

Gör så här:

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst upp sig.
  2. Klicka smöret i vattnet. Blanda i mjölet och saltet och arbeta ihop till en deg.
  3. Låt degen jäsa i cirka 2 timmar eller tills den är dubbelt så stor.
  4. Stjälp upp degen på ett mjölat bak- bord. Knåda inte degen utan dela den i fyra delar och dra och forma varje del till en avlång baguette.
  5. Lägg baguetterna på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt dem vila i 15 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Pensla baguetterna med vatten, strö över vallmofrön och snitta bröden.
  7. Grädda dem mitt i ugnen i 20–25 minuter.

Recept: Fredrik Nylén

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen