Kokosrulltårta med jordgubbar och rabarber
Kokos, rabarber och jordgubbar. Underbara smaker i en riktigt härlig rulltårta som är bakad av Landläsaren Ellen Hörnell. Här bjuder hon på receptet.
Sommarens bästa smaker är enligt Ellen Hörnell i Lidköping jordgubbar och rabarber.
– Tillsammans med lite kokos blir den en riktigt sommardröm, säger hon.
Och den är inte bara god, den är allergivänlig också, både gluten- och mjölkfri.
– Alla kan vara med och äta samma kaka och ingen behöver känna sig exkluderad, säger Ellen.
Kokosen är en fin och god detalj i den här rulltårtan. Den gör också att kakan släpper mycket lättare från bakplåtspappret när man rullar ihop den.
Så bakar du Ellens kokosrulltårta med jordgubbar och rabarber
Det här behöver du till botten
4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokos
Det här behöver du till kompotten
200g rabarber
200 g jordgubbar
½ dl socker
1 msk vatten
Så här gör du botten
1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och rör försiktigt ner i äggblandningen. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och bred ut smeten.
2. Strö på kokosen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 6 minuter.
3. Direkt ur ugnen, strö på lite socker och lägg ett bakplåtspapper ovanpå. Lägg ett galler ovanpå långpannan och vänd upp bottnen på det. Dra försiktigt bort bakplåtspappret. Låt svalna under duk.
Så här gör du kompotten
1. Skär jordgubbar och rabarber i bitar. Lägg dem tillsammans med socker och vatten i en kastrull och låt småkoka i ca 10 min. Låt svalna.
Till sist: Bred ut kompotten på bottnen och rulla ihop från långsidan. Skär upp i bitar och njut!