Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 20 november 2016

Baka julens sprödaste saffransskorpor – himmelskt goda!

Saffransskorpor går lätt att göra och smakar ljuvligt gott både till kaffet och glöggen. Här är bästa receptet.

Julens godaste saffransskorpor

saffransskorpa

Det här behöver du

10–11 dl vetemjöl
2,5 dl socker (gärna råsocker)
230 g smör
1,25 dl mjölk
2 ägg
5 paket (2,5 g) saffran
1,5–2 tsk bakpulver
1 tsk  hjortronsalt
2 tsk vaniljsocker

Så gör du

1. Värm ugnen till 210 grader.
2. Sjud mjölk, smör och råsocker tillsammans med saffran, låt svalna. Häll över i en bunke och tillsätt äggen.
3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i bunken.
4. Blanda allt till en deg, överarbeta inte.
5. Dela degen i 6 bitar, rullas ut lika långa som plåten.
6. Grädda i 210 grader i 13–18 minuter beroende på ugn.
7. Skär i mindre bitar medans längderna är varma.
8. Sätt in i ugnen igen i 5 minuter så att snittytan torkar till.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen