Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 juni 2022

Baka knapriga knäckesticks

Baka Caroline Hofbergs knaprigt goda sticks med smak av de klassiska brödkryddorna kummin, anis och fänkål.

 Deliknäcke med kryddig smak.
Deliknäcke med kryddig smak. FOTO: Ove Lindfors

Läs också: Ansjovisröra med forellrom

Knapriga knäckesticks

Skriv ut

Ingredienser

  • 60–70 stycken
  • 2 ½ dl mjölk (3%)
  • 2 tsk torrjäst
  • 1 ½ tsk fänkålsfrö
  • 1 ½ tsk kummin
  • 1 ½ tsk anis
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk salt
  • 2 dl fullkornsmjöl av dinkel
  • ca 3 dl siktat dinkelmjöl
  • Till utbakning
  • fullkornsmjöl av dinkel
  • 1 1/2 msk flingsalt

Gör så här

  1. Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i mjölken.
  2. Stöt fänkålsfröna i en mortel, behåll de övriga kryddorna hela.
  3. Blanda i kryddor, honung, salt och det grova mjölet. Tillsätt det siktade mjölet, lite i taget, till en bra konsistens. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg.
  4. Låt jäsa under duk 50–60 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Dela den i 10 bitar och rulla till bollar. Kavla ut till tunna kakor som mäter cirka 20 centimeter i diameter.
  6. Strö på flingsalt och kavla över ytan så det fastnar.
  7. Sporra varje rundel i 6–7 remsor. Lägg över dem på plåtar med bakplåtspapper.
  8. Grädda sticksen i mitten av ugnen tills de får lite färg, cirka 5 minuter. Låt kallna på galler.

Recept Caroline Hofberg

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen