Recept 16 juni 2022
Baka knapriga knäckesticks
Baka Caroline Hofbergs knaprigt goda sticks med smak av de klassiska brödkryddorna kummin, anis och fänkål.
Läs också: Ansjovisröra med forellrom
Knapriga knäckesticks
Skriv ut
Ingredienser
- 60–70 stycken
- 2 ½ dl mjölk (3%)
- 2 tsk torrjäst
- 1 ½ tsk fänkålsfrö
- 1 ½ tsk kummin
- 1 ½ tsk anis
- 1 tsk honung
- 1 tsk salt
- 2 dl fullkornsmjöl av dinkel
- ca 3 dl siktat dinkelmjöl
- Till utbakning
- fullkornsmjöl av dinkel
- 1 1/2 msk flingsalt
Gör så här
- Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i mjölken.
- Stöt fänkålsfröna i en mortel, behåll de övriga kryddorna hela.
- Blanda i kryddor, honung, salt och det grova mjölet. Tillsätt det siktade mjölet, lite i taget, till en bra konsistens. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg.
- Låt jäsa under duk 50–60 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
- Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Dela den i 10 bitar och rulla till bollar. Kavla ut till tunna kakor som mäter cirka 20 centimeter i diameter.
- Strö på flingsalt och kavla över ytan så det fastnar.
- Sporra varje rundel i 6–7 remsor. Lägg över dem på plåtar med bakplåtspapper.
- Grädda sticksen i mitten av ugnen tills de får lite färg, cirka 5 minuter. Låt kallna på galler.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.