Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 5 juli 2016

Baka läckra kladdkakan med kola-deluxe!

Sötsugen? Vad sägs om en kladdkaka som maxas med marshmallows, kolasås och chokladganache? Så här enkelt gör du sommarens lyxigaste kladdkaka – extra allt!

FOTO: frufe.blogg.se och Istock

Denna kladdkaka bakas enkelt i långpannan i ugnen och får eftergräddas med en handfull marshmallows. Detta täcks med en läcker kolasås, en dulche de leche, och toppas med en ljuvlig chokladganache.

Om sötsuget inte nöjer sig med detta – klicka över en klick grädde och ät med jordgubbar! Njut!

Receptet kommer från frufe.blogg.se

Det här behöver du

Kladdkaka:
100 g smör
3 dl matolja
4 ägg
4 dl strösocker
2 dl farinsocker
5 dl vetemjöl
8 msk kakao
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 nypor salt
Smör och ströbröd till formen
100 g stora marshmallows

Dulche de leche:
En burk sötad kondenserad mjölk

Chokladganache:
2 dl grädde
200 g mjölkchoklad

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Smält smöret i en rymlig kastrull och tillsätt matolja.
3. Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt och rör ner smöret.
4. Blanda de övriga torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Rör om ordentligt.
5. Häll i smord och bröad form och grädda i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter.
6. Klipp marshmallows i mindre bitar och strö över kakan. Sätt in högt upp i ugnen så att de smälter utan att få färg.

7. Gör dulche de leche: Ställ burken med kondenserad mjölk i ett vattenbad i kastrull. Koka upp och låt koka i cirka 2,5 timmar. Se till att burken ständigt står i vatten.
8. När dulche de leche blivit lite tjockare i konsistensen – och marshmallowsen på kakan har svalnat något – bred ut den över kakan.
9. Gör chokladganache: Värm upp grädden i en kastrull på spisen. Lägg i mjölkchoklad och blanda tills den löst upp sig i grädden.
10. Häll chokladganachen över kakan och låt stå svalt i några timmar. Bäst är om kakan får stå till sig över natten.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen