Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 15 december 2017

Baka mormors sockerskorpor

Detta fina recept är som en söt hälsning från förr. Gammaldags sockerskorpor är knaprigt goda och superenkla att baka.

 Söt hälsning från förr. Birgitta Rasumssons klassiska sockerskorpor smakar ljuvligt.
Söt hälsning från förr. Birgitta Rasumssons klassiska sockerskorpor smakar ljuvligt. FOTO: Ulrika Pousette

Mormors sockerskorpor är precis så goda som namnet låter. Receptet, som ursprungligen är från 1930-talet, finns med i bakdrottningen Birgitta Rasmussons Birgittas bästa julkakor.

 I bakboken Birgittas bästa julkakor finna alla julkakor man kan önska sig samlade.
I bakboken Birgittas bästa julkakor finna alla julkakor man kan önska sig samlade.

Läs också: Mormors småkakor: 7 supergoda klassiker

Gammaldags sockerskorpor

Skriv ut

Ingredienser

  • 150 stycken
  • 200 g smör
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 2 ½ dl socker
  • 850 g vetemjöl
  • 6 tsk bakpulver
  • 3 ½ dl grädde

Gör så här

  1. 1. Smält smöret och låt det svalna. Rör ägg, äggulor och socker pösigt. Blanda mjölet med bakpulvret. Spar lite av mjölet till utbakningen. Blanda ner mjöl omväxlande med grädden i äggsmeten. Tillsätt det smälta smöret.
  2. 2. Ta upp degen på bakbordet och arbeta snabbt ihop till en deg. Rulla degen till längder. Dela i bitar och rulla dessa till småbollar. Lägg på en bakpappersklädd plåt.
  3. 3. Grädda i 225 grader, mitt i ugnen, cirka 8 minuter. Dela kakorna med en gaffel medan de är varma, ställ dem med snittytan upp på plåt och färgsätt och torka skorporna i 150 grader. Passa noga så att de inte blir för bruna.

Recept: Birgitta Rasmusson

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen