Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 1 juni 2018

Rabarberkaka med mandelmassa och kardemumma

Ska du bara baka en rabarberkaka i sommar så måste det bli denna. (Men du kommer vilja göra den om och om igen!) Saftigare, smakrikare och godare finns inte. Går inte att misslyckas!

 Rabarber, mandelmassa, kardemumma och citrussocker – fantastiska smaker ihop! Pudra gärna över med pudersocker.
Rabarber, mandelmassa, kardemumma och citrussocker – fantastiska smaker ihop! Pudra gärna över med pudersocker. FOTO: Istock

Den här ljuvliga rabarberkakan med mandelmassa är god nybakad men blir ännu bättre dag två. Smakerna gosar liksom ihop sig och mandelmassan gör att den behåller sin fina saftighet.

Läs också: Rabarbertårta med mandel

Rabarberkaka med mandelmassa

Skriv ut

Ingredienser

  • 2–4 stjälkar rabarber
  • 200 g mandelmassa
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 11/2 dl råsocker
  • 2 ägg
  • 1 matsked mortlad kardemumma
  • 1/2 citron, finrivet skal av
  • 11/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • mynta, några hackade blad (om du vill)
  • På toppen:
  • några matskedar strösocker
  • 1 lime, finrivet skal av

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra och bröa en form.
  3. Skölj och ansa rabarbern. Skär stjälkarna i 1 cm stora bitar.
  4. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn och rör ihop med smör, råsocker och citronriv. Blanda ordentligt.
  5. Tillsätt ett ägg i taget.
  6. Mortla kardemumman fint och vänd ner i mandelmassesmeten tillsammans med mjöl, bakpulver och salt. Om du gillar mynta så är det nu du ska röra i den.
  7. Häll smeten i formen. Den är ganska tjock så man kan behöva hjälpa till att trycka ut den i hela formen.
  8. Tryck ner rabarbern i formen och strö till sist över strösockret blandat med rivet skal från citrusen.
  9. Grädda kakan i ugnen på cirka 175 grader i cirka 45 minuter.
  10. Servera rabarberkakan med lättvispad grädde eller glass.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen