Recept 20 juli 2017
Baka mumsiga muffins med zucchini och syrlig glasyr
Ta vara på skörden och baka gott med zucchini. Underbara Claras muffinsrecept med syrlig topping är lätt att göra och resultatet blir underbart saftigt och gott.
Receptet kommer från boken Glad sommar av Clara Lidström och Annakarin Nygren.
Zucchinimuffins med syrlig glasyr
Skriv ut
Ingredienser
- Muffins
- 1 liten zucchini
- 2 dl hackade valnötter
- 200 g rumsvarmt smör
- 3 dl strösocker
- 2 ägg
- 2 dl mjölk
- 6 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk malen kanel
- 1 tsk malen kardemumma
- 2 tsk vaniljpulver
- 1/2 tsk salt
- Glasyr
- 1 lime + tunna limeskivor till garnering
- 1 msk limesaft
- 50 g rumsvarmt smör
- 100 g cream cheese
- 4 dl florsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Ställ tolv muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt.
- Skala zucchinin och riv den på den grova sidan av ett rivjärn. Hacka valnötterna och mät upp 2 dl.
- Rör smör och socker poröst med elvisp. Vispa ner äggen och häll i mjölken. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, kardemumma, vanilj- pulver och salt i en bunke. Rör försiktigt ner det i äggsmeten.
- Tillsätt zucchini och valnötter och rör om. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smeten och grädda i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Låt muffinsen svalna helt.
- Riv limeskalet fint på rivjärnet. Se till att du bara river av det yttersta gröna lagret. Blanda limeskal, limesaft, smör, cream cheese och florsocker i en skål. Använd en gaffel och rör tills det blir mjukt och smidigt.
- Bred glasyr på muffinsen precis innan servering. Om du vill kan du dekorera med limeskivor.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.