Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 6 april 2018

Baka tant Gerdas syltkakor med kardemumma

Baksugen? Eller bara sugen på något gott. Då måste du prova de här syltkakorna med ljuvlig kardemummasmak. Godare småkakor finns inte. Dessutom är de lätta att göra.

 Syltkakor med ljuvlig kardemummasmak kan vara de godaste småkakorna någonsin. Och glöm inte – är de små får man ta två!
Syltkakor med ljuvlig kardemummasmak kan vara de godaste småkakorna någonsin. Och glöm inte – är de små får man ta två!

Småkakor är godare än godis. Det är det många som har upptäckt. Kanske är det därför de klassiska småkakorna är trendigare än någonsin. Som små söta syltkakor till exempel, favoriter man aldrig tröttnar på. Innehåller de dessutom kardemumma blir smaken ännu härligare.

Det här lättlagade receptet får du bara inte missa. Baka och njut!

Läs också: Gammeldags munkar med vaniljkräm

Tant Gerdas syltkakor med kardemumma

Skriv ut

Ingredienser

  • 4 ½ - 5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ tsk kardemumma
  • 200 g smör
  • Fyllning
  • Sylt eller marmelad, blåbär och aprikos passar bra med kardemumma
  • 1 ägg
  • 1 dl pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till en deg i matberedare eller hacka ihop dem för hand.
  2. Forma till degen till 2 stycken 4 cm tjocka rullar och rulla in i plastfolie. Låt rullarna vila 1 timme i kyl.
  3. Sätt ugnen på 200 grader och ta ut rullarna ur kylen. Pensla med ägg och rulla rullarna i pärlsocker.
  4. Skär rullarna i 5 mm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Gör en för djupning i kakan och fyll med lite sylt.
  6. Grädda i 200 grader varm ugn i cirka 10 minuter.

Recept: Katarina Carlgen

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen