Recept 23 maj 2019
Bakad fetaost med tomat
En fetaost som helsteks i ugn med tomater, olivolja och färsk oregano - och smakar ljuvligt gott!
Fetaosten smälter i mitten och får en läcker yta. Den är jättegod som förrätt, somrig lunch eller lättare middag.
Om du vill går det bra att lägga en dl svarta kalamataoliver i formen, eller variera rätten genom att byta ut chili och oregano mot pressad vitlök och basilika.
Läs också: Vegetariska morotsbiffar med halloumi
Bakad fetaost
Skriv ut
Ingredienser: (2 portioner)
- 150 g fetaost
- 1 dl färsk oregano
- 250 g små tomater
- 1 rödlök
- 1 krm chiliflakes
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk citronsaft
- 0,5 dl olivolja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Häll hälften av olivoljan i en liten ugnsform.
- Lägg i en hel bit fetaost.
- Skölj och dela tomaterna. Lägg dem runt fetaosten i formen.
- Skala och skär löken i ringar, lägg och dem o formen.
- Plocka och grovhacka oreganon. Strö oregano och chili flakes över osten. Peppra och häll över citronsaften samt resten av olivoljan.
- Baka fetaosten mitt i ugnen i 10 minuter.
- Ta ut och servera direkt.