Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 23 maj 2019

Bakad fetaost med tomat

En fetaost som helsteks i ugn med tomater, olivolja och färsk oregano - och smakar ljuvligt gott!

 Ugnsbakad är ett härligt sätt att njuta av den goda fårosten feta.
Ugnsbakad är ett härligt sätt att njuta av den goda fårosten feta. FOTO: Istock

Fetaosten smälter i mitten och får en läcker yta. Den är jättegod som förrätt, somrig lunch eller lättare middag.

Om du vill går det bra att lägga en dl svarta kalamataoliver i formen, eller variera rätten genom att byta ut chili och oregano mot pressad vitlök och basilika.

Läs också: Vegetariska morotsbiffar med halloumi

Bakad fetaost

Skriv ut

Ingredienser: (2 portioner)

  • 150 g fetaost
  • 1 dl färsk oregano
  • 250 g små tomater
  • 1 rödlök
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk citronsaft
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Häll hälften av olivoljan i en liten ugnsform.
  3. Lägg i en hel bit fetaost.
  4. Skölj och dela tomaterna. Lägg dem runt fetaosten i formen.
  5. Skala och skär löken i ringar, lägg och dem o formen.
  6. Plocka och grovhacka oreganon. Strö oregano och chili flakes över osten. Peppra och häll över citronsaften samt resten av olivoljan.
  7. Baka fetaosten mitt i ugnen i 10 minuter.
  8. Ta ut och servera direkt.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen