Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 23 maj

Bakad fetaost med tomat

En fetaost som helsteks i ugn med tomater, olivolja och färsk oregano - och smakar ljuvligt gott!

 Ugnsbakad är ett härligt sätt att njuta av den goda fårosten feta.
Ugnsbakad är ett härligt sätt att njuta av den goda fårosten feta. FOTO: Istock

Fetaosten smälter i mitten och får en läcker yta. Den är jättegod som förrätt, somrig lunch eller lättare middag.

Om du vill går det bra att lägga en dl svarta kalamataoliver i formen, eller variera rätten genom att byta ut chili och oregano mot pressad vitlök och basilika.

Läs också: Vegetariska morotsbiffar med halloumi

Bakad fetaost

Skriv ut

Ingredienser: (2 portioner)

  • 150 g fetaost
  • 1 dl färsk oregano
  • 250 g små tomater
  • 1 rödlök
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk citronsaft
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Häll hälften av olivoljan i en liten ugnsform.
  3. Lägg i en hel bit fetaost.
  4. Skölj och dela tomaterna. Lägg dem runt fetaosten i formen.
  5. Skala och skär löken i ringar, lägg och dem o formen.
  6. Plocka och grovhacka oreganon. Strö oregano och chili flakes över osten. Peppra och häll över citronsaften samt resten av olivoljan.
  7. Baka fetaosten mitt i ugnen i 10 minuter.
  8. Ta ut och servera direkt.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen