Recept 11 juni 2019
Baked oats – ugnsbakad havregrynsgröt
Vare sig du älskar havregrynsgröt eller inte, så måste du testa baked oats – ugnsbakad havregrynsgröt. Den här varianten med banan och kakao smakar mer efterrätt än frukost. Perfekt till helgens långfrukost!
Havregryn, ägg, banan och kakao – den här ugnsbakade gröten är sprängfylld av nyttigheter som kommer hålla dig mätt länge. Smeten rör du ihop snabbare än ögat och medan gröten ligger i ugnen kan du diska, koka kaffet och hämta tidningen.
Baked oats
Skriv ut
Ingredienser (1 portion):
- 1 dl havregryn
- 1 ägg
- 1 banan
- 1 msk chiafrön (kan uteslutas)
- 1 msk kakao
- 0,5 tsk bakpulver
- 0,5 tsk kanel
- 0,7 dl valfri mjölk
- Till servering:
- Valfria bär, till exempel jordgubbar eller hallon
- Valfri yoghurt eller kvarg
- Jordnötssmör
Gör så här:
- Sätt ugnen på 190 grader.
- Mosa halva bananen i en bunke. Tillsätt havregryn, ägg, chiafrön, kakao, bakpulver, kanel och mjölk och blanda.
- Häll smeten i en liten bakplåtspappersklädd ugnsform med kant, ca 20 x 20 cm (om du vill ha en tjockare kaka kan du ta en mindre form).
- Dela den halva bananen i två och lägg halvorna på smeten.
- Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 15-20 minuter. Kakan ska vara genomstekt, inte kladdig.
- Servera med en klick yoghurt, färska bär och jordnötssmör.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.