Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 31 januari

Banan- och chokladkaka

Baka snyggaste kakan med choklad- och banansmak. Perfekt att bjuda sötsugna nära och kära på.

 Kakan är både snygg och god.
Kakan är både snygg och god. FOTO: Istock

Banan och choklad är två smakkompisar som få kan motstå. Denna kaka är lätt att svänga ihop och extra trevlig att duka fram på fikabordet tack vare sin skojiga dekoration.

Läs också: Sockerfria chokladbollar på banan

Banan- och chokladkaka

Skriv ut

Ingredienser:

  • 125 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 3 dl vetemjöl
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 0,5 dl gräddfil
  • 3 bananer
  • 3 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Klä en liten avlång form, 1,5 liter, med bakplåtspapper.
  3. Smält smöret. Hacka chokladen. Vispa ägg och socker fluffigt.
  4. Mosa två väl mogna bananer och blanda med gräddfil.
  5. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  6. Rör ihop smöret, bananmoset, äggfluffet och mjölblandningen. Vänd ned chokladen.
  7. Häll smeten i formen. Dekorera med en banan som du skivat på längden.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 min.
  9. Låt kakan svalna innan du lyfter upp den ur formen.
  10. Servera med lättvispad grädde.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen