Recept 31 januari 2019
Banan- och chokladkaka
Baka snyggaste kakan med choklad- och banansmak. Perfekt att bjuda sötsugna nära och kära på.
Banan och choklad är två smakkompisar som få kan motstå. Denna kaka är lätt att svänga ihop och extra trevlig att duka fram på fikabordet tack vare sin skojiga dekoration.
Läs också: Sockerfria chokladbollar på banan
Banan- och chokladkaka
Skriv ut
Ingredienser:
- 125 g smör
- 100 g mörk choklad
- 3 dl vetemjöl
- 2,5 dl strösocker
- 1 dl kakao
- 0,5 dl gräddfil
- 3 bananer
- 3 ägg
- 2 tsk bakpulver
- 1 krm salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Klä en liten avlång form, 1,5 liter, med bakplåtspapper.
- Smält smöret. Hacka chokladen. Vispa ägg och socker fluffigt.
- Mosa två väl mogna bananer och blanda med gräddfil.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Rör ihop smöret, bananmoset, äggfluffet och mjölblandningen. Vänd ned chokladen.
- Häll smeten i formen. Dekorera med en banan som du skivat på längden.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 min.
- Låt kakan svalna innan du lyfter upp den ur formen.
- Servera med lättvispad grädde.