Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 13 december 2018

Bananpannkakor till frukost eller mellanmål

Bananer och ägg är allt som krävs för mättade bananpannkakor. Smaksättning är valfritt men självklart extra gott.

 Lyxa till frukosten eller mellanmålet med nyttiga bananpannkakor.
Lyxa till frukosten eller mellanmålet med nyttiga bananpannkakor. FOTO: Kristina Pousette

Mogna bananer behöver inte kastas i soporna. Ge dem en chans och stek nyttiga bananpannkakor. Det kommer garanterat att uppskattas av hela familjen.

Läs också: Så gott! Nyttig bananglass med kolasås

Bananpannkakor

Skriv ut

Ingredienser: (2 portioner)

  • 2 bananer
  • 4 ägg
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 0,5 dl havregryn (kan uteslutas)
  • smör eller kokosolja
  • ev kanel eller kardemumma

Gör så här:

  1. Blanda mosade bananer och ägg till en smet. Tillsätt salt och vaniljpulver. Om du tycker om kanel eller kardemumma, tillsätt även det.
  2. Stek i smör eller kokosolja.
  3. Tips! Mixa ner en halv deciliter havregryn i smeten om du vill ha lite matigare pannkakor.

Relaterade artiklar

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen