Recept 13 december 2018
Bananpannkakor till frukost eller mellanmål
Bananer och ägg är allt som krävs för mättade bananpannkakor. Smaksättning är valfritt men självklart extra gott.
Mogna bananer behöver inte kastas i soporna. Ge dem en chans och stek nyttiga bananpannkakor. Det kommer garanterat att uppskattas av hela familjen.
Läs också: Så gott! Nyttig bananglass med kolasås
Bananpannkakor
Skriv ut
Ingredienser: (2 portioner)
- 2 bananer
- 4 ägg
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 krm salt
- 0,5 dl havregryn (kan uteslutas)
- smör eller kokosolja
- ev kanel eller kardemumma
Gör så här:
- Blanda mosade bananer och ägg till en smet. Tillsätt salt och vaniljpulver. Om du tycker om kanel eller kardemumma, tillsätt även det.
- Stek i smör eller kokosolja.
- Tips! Mixa ner en halv deciliter havregryn i smeten om du vill ha lite matigare pannkakor.