Recept 29 november 2018
Barnvänlig mannagrynsgröt
Mannagrynsgröt är en barnvänlig slät gröt som passar till minstingarnas frukost.
Mannagryn kallas vanligtvis mjölkärnan av proteinrika och hårda vetesorter och sädesslag som till exempel hirs. De mannagryn som säljs i matbutiken är vanligtvis tillverkade av vete.
Grynen ger en slätare gröt än till exempel råg och havre och kan därför utan problem serveras till barn från 6 månader och upp.
Läs också: Räddningen i skafferiet – 7 huskurer med havregryn
Mannagrynsgröt
Skriv ut
Ingredienser: (2 Port)
- 4 msk mannagryn
- 4 dl mjölk
- 1 krm salt
- Till servering
- Mjölk
- Kanel
- Sylt eller mos
Gör så här:
- Koka upp mjölk i en kastrull och tillsätt salt.
- Vispa ner mannagryn och låt koka upp.
- Koka på svag värme i cirka 4 minuter. Rör om då och då.
- Servera med mjölk och kanel, sylt eller mos.