Recept 18 augusti 2017
Bästa receptet till kräftskivan - så gör du en kräftmacka de luxe
Duka upp för sensommarfest! Katarina Ekeström har komponerat ihop en fantastiskt god kräftmacka med ägg, gräslök och dillaioli. Det blir snabbt en klassiker på kräftskivan.
Kräftmacka de luxe
Skriv ut
Ingredienser
- Hela kräftor att skala
- Sallat
- Ägg
- Krondill
- Gräslök eller lökblast
- Gott bröd att steka eller rosta
- DILLAIOLI:
- 1 ägg
- 1 msk fransk senap
- 2 ½ dl rapsolja
- 2 kryddmått salt
- 1 grovhackad knippa dill
- lite finriven vitlök
- (ev lite citron)
Gör så här:
- Vi börjar med majonnäsen. Jag använder en stavmixer och då går det på 30 sekunder. Viktigt är att alla ingredienserna har samma temperatur. Jag kör på rumstempererat.
- Knäck ägget i behållaren till en stavmixer. Klicka i senap och häll på oljan. Allt på en gång. I med saltet innan du sätter stavmixern i behållarens botten och kör igång. Dra mixern uppåt och förundras över hur lätt det är att göra majjo.
- Lägg i dillen och kör snabbt med mixern igen. Smaka av med lite riven vitlök och eventuellt några droppar pressad citron. Klart. Ställ i kyl.
- Skala kräftstjärtar, så många du har lust till. Resterna, kräftkroppar och stjärtskal sparas i kyl ett dygn eller i frys. De kommer glädja dig senare som fond. Tänk kräftsoppa eller risotto!
- Koka ägg medelhårda, ca 6 min. Skär sallaten, plocka de fina fröställningarna från krondillen. Skär gräslök eller lökblast i fina ringar.
- Smörstek eller rosta brödskivorna. Skiva äggen och starta upp mackbygget.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.