Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 18 augusti 2017

Bästa sensommarmaten – krämig squashsoppa

Ta vara på sommarens skörd! Den här krämiga squashsoppan passar lika bra till lunch som middag och blir extra god tillsammans med nybakat bröd, smör och ost.

 Foto: Niklas Kämpargård
Foto: Niklas Kämpargård

Krämig squashsoppa

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner)

  • 2-4 squashfrukter (två stora eller fyra små)
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 6 dl vatten
  • 5 dl grädde (40%)
  • 2 buljongtärningar (grönsak) eller eget torkat grönsakspulver
  • örtsalt, nymald svartpeppar
  • 1 dl hackad dill
  • 1 näve sockerärtor

Gör så här:

  1. Tärna squashfrukterna fint och hacka lök och vitlök.
  2. Fräs i en tjockbottnad kastrull i oliv- eller rapsolja tills grönsakerna får färg (omkring 10-15 minuter).
  3. Häll i vatten, grönsakspulver och grädde och koka på svag värme (under lock) i cirka 15 minuter.
  4. Mixa soppan slät tillsammans med dill, örtsalt och nymald svartpeppar eller ät soppan som den är.
  5. Strimla sockerärtorna och strö över den varma soppan direkt i tallriken.
  6. Servera tillsammans med nybakt bröd, smör och ost.

Niklas Kämpargård

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen