Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 18 augusti 2017

Bästa sensommarmaten – krämig squashsoppa

Ta vara på sommarens skörd! Den här krämiga squashsoppan passar lika bra till lunch som middag och blir extra god tillsammans med nybakat bröd, smör och ost.

 Foto: Niklas Kämpargård
Foto: Niklas Kämpargård

Krämig squashsoppa

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner)

  • 2-4 squashfrukter (två stora eller fyra små)
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 6 dl vatten
  • 5 dl grädde (40%)
  • 2 buljongtärningar (grönsak) eller eget torkat grönsakspulver
  • örtsalt, nymald svartpeppar
  • 1 dl hackad dill
  • 1 näve sockerärtor

Gör så här:

  1. Tärna squashfrukterna fint och hacka lök och vitlök.
  2. Fräs i en tjockbottnad kastrull i oliv- eller rapsolja tills grönsakerna får färg (omkring 10-15 minuter).
  3. Häll i vatten, grönsakspulver och grädde och koka på svag värme (under lock) i cirka 15 minuter.
  4. Mixa soppan slät tillsammans med dill, örtsalt och nymald svartpeppar eller ät soppan som den är.
  5. Strimla sockerärtorna och strö över den varma soppan direkt i tallriken.
  6. Servera tillsammans med nybakt bröd, smör och ost.

Niklas Kämpargård

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen