Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 11 juni

Bearnaisesås

Hemgjord bearnaisesås med dragon och vitvinsvinäger är supergott till kött! Den här varianten är supersnabb att göra i mixer.

 Hemgjord bearnaise slår alla färdiga köpevarianter. Den här går smidigt att göra i mixer.
Hemgjord bearnaise slår alla färdiga köpevarianter. Den här går smidigt att göra i mixer. FOTO: Istock

Bearnaise är en lite knepig sås att få till på egen hand. Använd en mixer och du kommer att lyckas. Den färska dragonen kan bytas ut mot 1,5 tsk torkad.

Läs också: Hemgjord dragonvinäger – perfekt till bearnaisesås

Bearnaisesås

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner):

  • 150 g smör
  • 3 äggulor
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk riven gul lök
  • 1 krm salt
  • ½ krm vitpeppar
  • 2 msk finhackad färsk persilja
  • 1½ msk finhackad färsk dragon

Gör så här:

  1. Häll äggulor och vinäger i en mixer.
  2. Smält smöret tills det bubblar utan att ta färg.
  3. Sätt på mixern och häll i det heta smöret i en tunn stråle. Ta inte med bottensatsen.
  4. Smaksätt med lök, salt, peppar, persilja och dragon.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen