Recept 11 juni 2019
Bearnaisesås
Hemgjord bearnaisesås med dragon och vitvinsvinäger är supergott till kött! Den här varianten är supersnabb att göra i mixer.
Bearnaise är en lite knepig sås att få till på egen hand. Använd en mixer och du kommer att lyckas. Den färska dragonen kan bytas ut mot 1,5 tsk torkad.
Läs också: Hemgjord dragonvinäger – perfekt till bearnaisesås
Bearnaisesås
Skriv ut
Ingredienser (4 portioner):
- 150 g smör
- 3 äggulor
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 msk riven gul lök
- 1 krm salt
- ½ krm vitpeppar
- 2 msk finhackad färsk persilja
- 1½ msk finhackad färsk dragon
Gör så här:
- Häll äggulor och vinäger i en mixer.
- Smält smöret tills det bubblar utan att ta färg.
- Sätt på mixern och häll i det heta smöret i en tunn stråle. Ta inte med bottensatsen.
- Smaksätt med lök, salt, peppar, persilja och dragon.