Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 9 augusti

Bechamelsås

Bechamel är en enkel grundsås som kan användas till lasagne, fisk och pastagratäng.

 Bechamel är en enkel grundsås som passar till mycket.
Bechamel är en enkel grundsås som passar till mycket. FOTO: Istock

På bara tre ingredienser och kryddor har du en tjock sås att toppa lite allt möjligt med. Använd den i lasagne, på gratinerad broccoli, fisk i ugn eller till pasta.

Tips! Vill du förstärka såsen kan du röra ned 3 dl riven smakrik ost.Läs också: Supersnabb krämig lasagne på rester

Bechamelsås

Skriv ut

Ingredienser (5 dl):

  • 5 dl mjölk
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 2 msk smör
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull och vispa ned mjölet på låg värme.
  2. Tillsätt mjölken under omrörning på medelvärme. Koka upp och låt puttra tills såsen tjocknar, ca 5 minuter.
  3. Om du vill ha i riven ost, tillsätt den nu.
  4. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite riven muskotnöt.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen