Recept 9 augusti 2019
Bechamelsås
Bechamel är en enkel grundsås som kan användas till lasagne, fisk och pastagratäng.
På bara tre ingredienser och kryddor har du en tjock sås att toppa lite allt möjligt med. Använd den i lasagne, på gratinerad broccoli, fisk i ugn eller till pasta.
Tips! Vill du förstärka såsen kan du röra ned 3 dl riven smakrik ost.Läs också: Supersnabb krämig lasagne på rester
Bechamelsås
Skriv ut
Ingredienser (5 dl):
- 5 dl mjölk
- 2,5 msk vetemjöl
- 2 msk smör
- salt
- peppar
Gör så här:
- Smält smöret i en kastrull och vispa ned mjölet på låg värme.
- Tillsätt mjölken under omrörning på medelvärme. Koka upp och låt puttra tills såsen tjocknar, ca 5 minuter.
- Om du vill ha i riven ost, tillsätt den nu.
- Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite riven muskotnöt.