Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 7 oktober

Belugabolognese

På Instagramkontot och bloggen Portionen under tian bjuds du på billiga och hälsosamma vardagsrecept. Som det här, belugabolognese.

 Pasta bolognese med belugalinser.
Pasta bolognese med belugalinser. FOTO: Ulrika Pousette

Hanna Olvenmark vill genom sin blogg Portionen under tian peppa till mer klimatsmart och ekonomisk matlagning som också är hälsosam.

Här nedan får du ett smakprov på ett av hennes recept, belugabolognese. En riktig vardagsfavorit som är enkel att laga!

Läs också: Zucchinisås med eldost

Belugabolognese à la Portionen under tian

Skriv ut

Ingredienser: (4 port)

  • 2 dl belugalinser, torkade
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 buljongtärning
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 palsternacka
  • 1 burk krossade eller hela tomater
  • 2 dl havregrädde (eller annan valfri grädde)
  • 2 msk frysta kryddor ex basilika, persilja
  • 1-2 dl vatten
  • pasta för 4 portioner
  • salt, peppar
  • olja
  • ev en knivsudd sambal oelek, chiliflakes om du vill ha lite hetta

Gör så här:

  1. Hacka gul lök och vitlök fint.
  2. Hetta upp en stekpanna eller traktörpanna och fräs löken blank i olja, stek på medelvärme (akta så att det ej bränns vid).
  3. Låt paprikapulver fräsa med.
  4. Skölj linserna och lägg i fräset. Blanda om. Lägg i tomatpuré.
  5. Slå över krossade tomater, smula över buljong och 1-2 dl vatten. Låt puttra på medelvärme.
  6. Skala palsternackan och skär i små bitar och lägg i såsen när den puttrat ca 10 min. Lägg i kryddorna. Vill du ha i sambal oelek/chiliflakes så lägg i dem nu.
  7. Koka upp vattnet till pastan och koka pastan.
  8. Såsen är klar när linserna är mjuka, men de ska ha lite tuggmotstånd. Det tar totalt ca 25 min. Slå på havregrädden på slutet och rör om till varm.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Servera med pastan.

Recept: Hanna Olvenmark

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen