Recept 7 oktober 2019
Belugabolognese
På Instagramkontot och bloggen Portionen under tian bjuds du på billiga och hälsosamma vardagsrecept. Som det här, belugabolognese.
Hanna Olvenmark vill genom sin blogg Portionen under tian peppa till mer klimatsmart och ekonomisk matlagning som också är hälsosam.
Här nedan får du ett smakprov på ett av hennes recept, belugabolognese. En riktig vardagsfavorit som är enkel att laga!
Läs också: Zucchinisås med eldost
Belugabolognese
Skriv ut
Ingredienser: (4 port)
- 2 dl belugalinser, torkade
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 buljongtärning
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk tomatpuré
- 1 palsternacka
- 1 burk krossade eller hela tomater
- 2 dl valfri grädde
- 2 msk frysta kryddor ex basilika, persilja
- 1-2 dl vatten
- pasta för 4 portioner
- salt, peppar
- olja
- ev en knivsudd sambal oelek, chiliflakes om du vill ha lite hetta
Gör så här:
- Hacka gul lök och vitlök fint.
- Hetta upp en stekpanna eller traktörpanna och fräs löken blank i olja, stek på medelvärme (akta så att det ej bränns vid).
- Låt paprikapulver fräsa med.
- Skölj linserna och lägg i fräset. Blanda om. Lägg i tomatpuré.
- Slå över krossade tomater, smula över buljong och 1-2 dl vatten. Låt puttra på medelvärme.
- Skala palsternackan och skär i små bitar och lägg i såsen när den puttrat ca 10 min. Lägg i kryddorna. Vill du ha i sambal oelek/chiliflakes så lägg i dem nu.
- Koka upp vattnet till pastan och koka pastan.
- Såsen är klar när linserna är mjuka, men de ska ha lite tuggmotstånd. Det tar totalt ca 25 min. Slå på havregrädden på slutet och rör om till varm.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera med pastan.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.