Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 20 februari

Biff à la Lindström

Biff à la Lindström är en riktig klassiker. Färsbiffar med rödbetor och kapris får sällskap av potatismos och kokta ärtor.

 Biff à la Lindström är en klassisk svensk husmansrätt.
Biff à la Lindström är en klassisk svensk husmansrätt. FOTO: Istock

Det här är rejäl mat som mättar gott. Biffarna får fin färg och sötma av rödbetor, och härlig sälta från kapris.

Servera biffarna med potatismos och kokta gröna ärtor.

Läs också: Dillkött på kalv och rotfrukter

Biff à la Lindström med potatismos och ärtor

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner):

  • 500 g nötfärs
  • 100 g blandfärs
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 st ägg
  • 1 kokt potatis, mosad
  • 3 msk tärnade inlagda rödbetor
  • 2 msk kapris
  • 1 msk dijonsenap
  • 10 potatisar
  • 25 g smör
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • salt
  • vitpeppar
  • socker
  • Till servering:
  • kokta gröna ärter

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Biffar: Stek den hackade löken gyllenbrun.
  3. Blanda nötfärs och blandfärs med salt och ägg. Blanda alltsammans väl.
  4. Vänd ner den brynta löken och den mosade potatisen i färsröran. Tillsätt de tärnade rödbetorna, kapris och senap och blanda väl.
  5. Forma färsen till biffar. Värm upp stekpannan och stek biffarna tills de har fått gyllenbrun färg.
  6. Lägg biffarna i en ugnsfast form och baka dem klara i ugnen, cirka 10 minuter.
  7. Mos: Vispa eller stompa skalad kokt potatis, en stor klick smör och en skvätt mjölk eller grädde till ett fluffigt potatismos.
  8. Krydda med salt och vitpeppar för lite extra piff. En nypa socker förhöjer också smakerna fint.

Recept: Magnus Lindström

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen