Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 10 oktober 2018

Biff med smakrik ostsås

Snabblagat och lyxigt gott med tunna skivor biff och en pastasås på gorgonzola.

 Biff med smakrik gorgonzolasås.
Biff med smakrik gorgonzolasås. FOTO: Karl-Johan Larsson

Den här rätten är en riktig klassiker. Biff stekt i skivor serverad med en härlig gorgonzolasås och pasta. Vardagslyx, säger vi!

Läs också: Tortillapizza med gorgonzola och bacon

Biff med smakrik ostsås

Skriv ut

Ingredienser: (4 portioner)

  • 4 skivor biff á 125 g
  • salt och malen svartpeppar
  • 2 tsk smör
  • Sås
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl köttbuljong
  • 2 dl grädde
  • 150 g gorgonzola, skivad
  • 1 purjolök, i fina strimlor
  • 1 morot, i fina strimlor
  • Till servering
  • pasta

Gör så här:

  1. Börja med gorgonzolasåsen: Vispa ut mjölet i lite av buljongen i en kastrull. Tillsätt resten av buljongen, grädde och ost. Värm och rör såsen tills osten har smält. Lägg i grönsakerna och låt såsen koka ihop några minuter. Håll varm till servering.
  2. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  3. Krydda köttet med salt och peppar, bryn smör i en stekpanna och stek biffarna 2−3 minuter på varje sida.
  4. Fördela pastan på varma tallrikar. Lägg upp biffarna och häll såsen med grönsakerna över. Servera genast.

Recept: Svenskt kött

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen