Recept 11 mars 2022
Biff stroganoff
En riktigt klassiskt fin köttgryta som får smak av senap och paprika. Nyanserade smaker i det här receptet som är skapat av Tareq Taylor och som kan njutas till både vardag och fest.
Biff Stroganoff är verkligen en lyxgryta, både i smak och utförande. Mjuka, härliga smaker och tämligen lättlagat gör att rätten är mångas favorit. Receptet kommer från Tareq Taylors kokbok ”Middag i en gryta”. Låt dig väl smaka!
Biff stroganoff
Skriv ut
Ingredienser (4 portioner):
- 700–800 g ryggbiff i bit (eller lövbiff)
- 2 msk rapsolja
- 1 stor gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- ca 2 msk smör
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk paprikapulver
- 1 dl torrt vitt vin eller torr sherry
- 1 msk fransk senap
- 2 dl kalvbuljong
- 2 dl crème fraiche eller gräddfil
- 1 dl vispgrädde
- 1 tsk salt
- rikligt med nymalen svartpeppar
- hackad persilja
- Till servering:
- potatispuré eller kokt potatis
- saltgurka
Gör så här:
- Skär köttet i strimlor och gnid in dem med olja. Stek det inoljade köttet i omgångar i en het torr stekpanna.
- Skala och hacka lök och vitlök och fräs i smör i en gryta tills löken mjuknar. Tillsätt tomatpuré och paprika-pulver och låt allt fräsa en stund innan du häller i vin eller sherry och låter det koka ur i en halv minut.
- Tillsätt senap, buljong, crème fraiche eller gräddfil och grädde. Salta, lägg i köttet och låt koka i 1–2 minuter.
- Ta några rejäla varv med svartpepparkvarnen över grytan, rör om och smaka av. Eventuellt behövs det både mer salt och peppar.
- Toppa grytan med persilja och servera med potatispuré eller kokt potatis och saltgurka.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.