Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 26 september 2018

Biffar av rådjursfärs med enbär

Biffar av rådjur serveras med klassiskt viltsällskap: kantareller, lingon, rotsaker och en enbärsdoftande gräddsås.

 Servera gärna biffarna med ugnsrostade rotsaker, smörstekta kantareller och lingon. Foto: Katarina Ekeström
Servera gärna biffarna med ugnsrostade rotsaker, smörstekta kantareller och lingon. Foto: Katarina Ekeström FOTO: Katarina Ekeström

Den magra rådjursfärsen behöver ett rejält tillskott av fett och färskt ströbröd för att biffarna ska bli mjuka och saftiga. Här har biffarna blandats med crème fraiche och örter för rätt höstsmak.

Läs också: Så enkelt gör du egen crème fraiche

Skriv ut

Ingredienser: (6 personer)

  • 800 g rådjursfärs
  • 3 skivor vitt bröd, mixade till smulor
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1 ägg + 2 äggulor
  • 2 msk koncentrerad vilt- eller kalvfond
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm mald svartpeppar
  • Enbärssås
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 2 msk koncentrerad vilt- eller kalvfond
  • 1 tsk lingonsylt
  • 3 krossade enbär
  • salt
  • svartpeppar
  • Serveringsförslag
  • Ugnsrostade rotsaker till exempel potatis, rotselleri, morot, palsternacka och lök
  • Smörstekta kantareller
  • Lingon, färska eller frysta

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Blanda alla färsens ingredienser väl utan att överarbeta. Forma 12 stycken biffar och stek dem i panna till fin yta. Lägg i form och efterstek dem i ugnen i 15 minuter.
  2. Häll alla såsens ingredienser i en kastrull. Se till att enbären är riktigt finfördelade. Låt sjuda till dess att såsen får en fin konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Servera eventuellt biffarna med rostade rotsaker och smörstekta kantareller. Strö gärna över lite lingon. Servera såsen bredvid.

Recept:Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen