Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 4 januari 2019

Biskvier med banan och chiafrön

Bjud den sockermedvetne gästen på nyttiga små biskvier med god smak av banan och mörk choklad.

 Bananbiskvier är ett nyttigt alternativ till det älskade bakverket.
Bananbiskvier är ett nyttigt alternativ till det älskade bakverket. FOTO: Istock

Att baka sockerfritt är inte lätt alla gånger. Biskvier är ett bakverk som med fördel kan göras i en lite hälsosammare variant.

Här använder vi bananchips till botten, men du kan variera med annan skivad torkad frukt eller sockerfia kex.

Läs också: Chokladbiskvier i långpanna

Biskvier med banan och chiafrön

Skriv ut

Ingredienser: (20 st)

  • 1 banan
  • 20 bananchips
  • 150 g torkade aprikoser
  • 100 g mörk choklad, 70 %
  • 2 citroner, saften av
  • 1,5 msk chiafrön

Gör så här:

  1. Mixa aprikoser, banan och citronsaft. När det blivit ett mos, vänd ner chiafröna och låt svälla ca 30 minuter.
  2. Bred moset på bananchipsen.
  3. Smält chokladen i vattenbad och doppa bananchipsen med moset nedåt. Ställ att stelna på bakplåtspapper.
  4. Förvara i kylen och njut med gott samvete!

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen