Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 30 november 2017

Blåbärsglögg – så gör du glögg av skogens hälsobär

Har du blåbär kvar i frysen? Här är årets härligaste glöggrecept med sommarens blå superbär.

 Blåbärsglögg smakar härligt av skog och kanel.
Blåbärsglögg smakar härligt av skog och kanel.

Blåbär är inte bara ovanligt nyttiga de har också en fantastisk smak som passar alldeles utmärkt som smaksättare i julens glögg.

Läs också: Därför är blåbär rena hälsobomben

Det här härliga receptet kommer från boken Safthushållning av Petter Bergström.

Läs också: Så här gör du blåbärssaft

 Safthushållning av Petter Bergström är fylld med fina recept med ingredienser från skogen och trädgården.
Safthushållning av Petter Bergström är fylld med fina recept med ingredienser från skogen och trädgården. FOTO: Ulrika Ekblom

Blåbärsglögg

Skriv ut

Ingredienser

  • 5 dl blåbärssaft
  • 25 skållade mandlar
  • 1,5 dl hyvelspån från enträd
  • 1/2 grapefrukt, yttersta skalet (använd potatisskalare)
  • 10 krossade enbär
  • 4 kanelstänger
  • 4 stjärnanis
  • 10 hela kardemummakärnor
  • (2 kvistar torkad myskmadra – om du råkar ha)

Gör så här

  1. Lägg allt i en kastrull, koka upp och låt stå i rumstemperatur i ett dygn.
  2. Koka upp igen och sila av kryddorna.
  3. Späd med sprit efter tycke och smak eller drick som den är.
  4. Spara mandlarna och använd som dekoration.

Recept: Petter Bergström

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen