Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 1 augusti

Blåbärspaj

Blåbärspaj är det samma som svensk sommar. Den här varianten är riktigt snabb!

 Knäckig blåbärspaj med en pajdeg som görs i kastrull med smält smör.
Knäckig blåbärspaj med en pajdeg som görs i kastrull med smält smör. FOTO: Istock

Pajdegen vänder du ihop i ett nafs i en kastrull och smaken är en riktigt knäckig dröm! Tillsammans med de söta blåbären blir det här en given fikasuccé!

Läs också: Råkräm – supersnabb hemmagjord vaniljsås

Blåbärspaj

Skriv ut

Ingredienser:

  • 175 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • Ca 400-500 gram blåbär

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull, dra från värmen och blanda i vetemjöl, socker, bakpulver och salt.
  3. Tryck ut degen i en pajform med kant och ”gaffla” kanterna.
  4. Häll i blåbären i pajformen.
  5. Ställ in i ugnen och grädda i ca 20-25 minuter. Kanten på pajen ska bli gyllenbrun, håll koll de sista minuterna så pajen inte bränns – det går fort på slutet.
  6. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen