Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 11 juli

Blåbärsrutor med smuldegstopp

En härlig sommarkaka som också fungerar som dessert: Blåbärsrutor! Perfekt om du har blåbärsris runt husknuten. Servera gärna med lättvispad grädde.

 Servera gärna blåbärsrutorna med lättvispad grädde. Perfekt sommarfika!
Servera gärna blåbärsrutorna med lättvispad grädde. Perfekt sommarfika! FOTO: TT

Läs också: Saftig sockerkaka med blåbär

Blåbärsrutor

Skriv ut

Ingredienser (cirka 24 bitar)

  • Kaka:
  • 100 g smör
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl blåbär
  • 2 msk potatismjöl
  • Smuldegstopping:
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
  2. Vispa ägg och strösocker poröst. Sikta i vaniljsocker, bakpulver och mjöl och rör om försiktigt.
  3. Rör i smält smör och mjölk och rör till en slät smet.
  4. Häll smeten i en form, ca 22 x 34 cm, klädd med bakplåtspapper.
  5. Blanda blåbären med potatismjölet och strö över smeten. Nyp ihop ingredienserna till smuldegen och toppa kakan med smulorna.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 minuter.
  7. Låt svalna och skär upp i rutor. Servera gärna med lättvispad grädde.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen