Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 6 maj

Blomkålsgratäng

Blomkålsgratäng med crème fraiche och riven ost passar alla som vill äta en god och mättande vegetarisk måltid!

 En krämig blomkålsgratäng med ost sätter guldkant på vardagen!
En krämig blomkålsgratäng med ost sätter guldkant på vardagen!

Om du vill ha en magrare variant går det bra att använda lätt crème fraiche och ost med 17 procent fett.

Tips! Toppa gärna gratängen med 150 gram tärnat och knaperstekt bacon eller haloumi!Läs också: Blomkålsbiffar med yoghurtsås

Blomkålsgratäng

Skriv ut

Ingredienser:

  • 400 g blomkålsbuketter
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl riven ost

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ansa blomkålen och bryt upp den i buketter. Koka blomkålen i ca 5 minuter i vatten, den ska fortfarande vara lite spänstig.
  3. Låt blomkålen rinna av och lägg sedan i en ugnsform.
  4. Blanda crème fraiche med mjölk och ägg. Salta och peppra. Häll såsen över blomkålen i formen. Strö över den rivna osten.
  5. Grädda gratängen i ugnen tills den får en fin yta, ca 25 minuter.
  6. Servera med krispig sallad.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen