Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 13 september

Supernyttigt blomkålsris

Blomkålsris är nyttigt, gott och kolhydratsnålt – och väldigt enkelt att göra själv!

 Supernyttigt, kolhydratsnålt och gott med eget blomkålsris!
Supernyttigt, kolhydratsnålt och gott med eget blomkålsris! FOTO: Istock

Passa på att bunkra när det är extrapris på blomkål – eller när du har gott om det själv i trädgården.

Genom att finriva blomkålen tar den minimal plats och du får plats med större mängder i din frys. Då du kan riva även stjälkar och stam så minskar du matsvinnet också.

Kolhydratsnålt

Perfekt att ta fram och koka eller steka när du har bråttom, vill äta nyttigt och kolhydratsnålt. 100 gram blomkål innehåller 2,6 gram kolhydrater enligt Livsmedelverket.

Läs också: Frasiga blomkålsbiffar

Blomkålsris

Skriv ut

Ingredienser:

  • 1 st blomkålshuvud

Gör så här:

  1. Skölj blomkålshuvudet och skär bort blast och den tjocka delen av roten.
  2. Dela det i små buketter och skär stjälkar och stam i skivor.
  3. Kör i matberedare tills blomkålen blivit finkornig. Alternativt finriv den manuellt på ett rivjärn.
  4. Frys in i påsar eller platta matlådor som kan staplas på varandra. Eller ät direkt genom att koka eller steka blomkålriset i några minuter.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen