Recept 13 september 2019
Supernyttigt blomkålsris
Blomkålsris är nyttigt, gott och kolhydratsnålt – och väldigt enkelt att göra själv!
Passa på att bunkra när det är extrapris på blomkål – eller när du har gott om det själv i trädgården.
Genom att finriva blomkålen tar den minimal plats och du får plats med större mängder i din frys. Då du kan riva även stjälkar och stam så minskar du matsvinnet också.
Kolhydratsnålt
Perfekt att ta fram och koka eller steka när du har bråttom, vill äta nyttigt och kolhydratsnålt. 100 gram blomkål innehåller 2,6 gram kolhydrater enligt Livsmedelverket.
Läs också: Frasiga blomkålsbiffar
Blomkålsris
Skriv ut
Ingredienser:
- 1 st blomkålshuvud
Gör så här:
- Skölj blomkålshuvudet och skär bort blast och den tjocka delen av roten.
- Dela det i små buketter och skär stjälkar och stam i skivor.
- Kör i matberedare tills blomkålen blivit finkornig. Alternativt finriv den manuellt på ett rivjärn.
- Frys in i påsar eller platta matlådor som kan staplas på varandra. Eller ät direkt genom att koka eller steka blomkålriset i några minuter.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.