Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 6 november 2020

Bön- och korvgryta

Supergod, nyttig och enkel att laga. Denna mustiga bön- och korvgryta ligger bra till att bli familjens nya favorit.

Välj lokala råvaror, mat i säsong och mat som har producerats på ett hållbart sätt.

Det är kostrådgivaren Ann-Cathrine Johnsson och fotografen Lena Djuphammar bästa mattips.

Tillsammans har de skrivit kokboken Klimatmat som receptet på den mustiga bön- och korvgrytan kommer från.

 Korv och böner i en smaklig kombination.
Korv och böner i en smaklig kombination. FOTO: Lena Djuphammar

Läs också: Så gör du pitepalt

Mustig bön- och korvgrytaMustig bön- och korvgryta

Skriv ut

Ingredienser

  • Mustig bön- och korvgryta
  • 4 personer
  • 8 schalottenlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • Olivolja till stekning
  • Smör till stekning
  • 3 lagerblad
  • 2 1/2 msk tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 3 morötter
  • 5 potatisar
  • 1 burk borlottibönor (400 g)
  • 1 burk kikärtor (400 g)
  • 1 1/2 msk äppelcidervinäger
  • 1 1/2 balsamvinäger
  • 7-8 dl valfri buljong
  • 300 g salsiccia
  • 200 g lammkorv
  • Servera till
  • Crème fraiche

Gör så här

  1. Grovhacka lök och vitlök. Fräs i olja och smör ett par minuter. Tillsätt lagerblad, tomatpuré och paprikapulver. Låt fräsa ytterligare någon minut.
  2. Skala morötter och potatis och skär dem i skivor. Skölj bönor och kikärtor och låt rinna av. Tillsätt morötter, potatis, bönor, kikärtor, vinäger och buljong. Koka under lock tills potatisen nästan är färdig.
  3. Skär korven i 1 1/2 cm tjocka skivor och lägg i grytan. Koka i ytterligare 5 minuter.
  4. Servera med crème fraiche.

Recept: Ann-Cathrine Johnsson, Lena Djuphammar

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen