Recept 6 november 2020
Bön- och korvgryta
Supergod, nyttig och enkel att laga. Denna mustiga bön- och korvgryta ligger bra till att bli familjens nya favorit.
Välj lokala råvaror, mat i säsong och mat som har producerats på ett hållbart sätt.
Det är kostrådgivaren Ann-Cathrine Johnsson och fotografen Lena Djuphammar bästa mattips.
Tillsammans har de skrivit kokboken Klimatmat som receptet på den mustiga bön- och korvgrytan kommer från.
Läs också: Så gör du pitepalt
Mustig bön- och korvgrytaMustig bön- och korvgryta
Skriv ut
Ingredienser
- Mustig bön- och korvgryta
- 4 personer
- 8 schalottenlökar
- 4 vitlöksklyftor
- Olivolja till stekning
- Smör till stekning
- 3 lagerblad
- 2 1/2 msk tomatpuré
- 1 msk paprikapulver
- 3 morötter
- 5 potatisar
- 1 burk borlottibönor (400 g)
- 1 burk kikärtor (400 g)
- 1 1/2 msk äppelcidervinäger
- 1 1/2 balsamvinäger
- 7-8 dl valfri buljong
- 300 g salsiccia
- 200 g lammkorv
- Servera till
- Crème fraiche
Gör så här
- Grovhacka lök och vitlök. Fräs i olja och smör ett par minuter. Tillsätt lagerblad, tomatpuré och paprikapulver. Låt fräsa ytterligare någon minut.
- Skala morötter och potatis och skär dem i skivor. Skölj bönor och kikärtor och låt rinna av. Tillsätt morötter, potatis, bönor, kikärtor, vinäger och buljong. Koka under lock tills potatisen nästan är färdig.
- Skär korven i 1 1/2 cm tjocka skivor och lägg i grytan. Koka i ytterligare 5 minuter.
- Servera med crème fraiche.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.