Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 7 november 2019

Bönröra med smak av citrus

En böndipp på plockbrickan är ett utmärkt sätt att få i sig den vegetariska proteinkällan.

 Bred röran på gott bröd och fyll på med spickeskinka och grönsaker.
Bred röran på gott bröd och fyll på med spickeskinka och grönsaker. FOTO: Katarina Ekeström

Röran på vita bönor får god smak av vitlök och citron. Bre den gärna på rostat surdegsbröd eller använd som dipp till grönsaksstavar och lantchips.

Läs också: Hummus på kikärtor och gröna ärtor

Bönröra

Skriv ut

Ingredienser (4 personer):

  • 1 förpackning blandade vita bönor, 400 g
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • Förslag tillbehör
  • 8 skivor surdegsbröd, vete eller råg
  • 16 små tomater
  • 1 gul paprika
  • 1 citron
  • ost, till exempel svecia- eller prästost
  • 50 g spickeskinka

Gör så här:

  1. Skölj bönorna och mixa tillsammans med olja, citronsaft, vitlök och lite salt. Smaka av och justera sältan.
  2. Skiva brödet och rosta det eventuellt i ugnen.
  3. Sätt ugnen på 125 grader. Halvera tomaterna. Lägg i form, salta lätt och droppa över olja. Ställ in i ugnen 20 minuter.
  4. Strimla paprikan. Lägg bredvid tomaterna. När tomaterna är klara får paprikorna stanna i grillvärme en stund tills de får fin färg. Lägg in halverade citroner också, eller stek dem i panna med snittytan ner. Hyvla skivor av osten.
  5. Lägg upp alla ingredienserna på en skärbräda med bönröran i centrum.

Recept: Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen