Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 7 november 2019

Bönröra med smak av citrus

En böndipp på plockbrickan är ett utmärkt sätt att få i sig den vegetariska proteinkällan.

 Bred röran på gott bröd och fyll på med spickeskinka och grönsaker.
Bred röran på gott bröd och fyll på med spickeskinka och grönsaker. FOTO: Katarina Ekeström

Röran på vita bönor får god smak av vitlök och citron. Bre den gärna på rostat surdegsbröd eller använd som dipp till grönsaksstavar och lantchips.

Läs också: Hummus på kikärtor och gröna ärtor

Bönröra

Skriv ut

Ingredienser (4 personer):

  • 1 förpackning blandade vita bönor, 400 g
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • Förslag tillbehör
  • 8 skivor surdegsbröd, vete eller råg
  • 16 små tomater
  • 1 gul paprika
  • 1 citron
  • ost, till exempel svecia- eller prästost
  • 50 g spickeskinka

Gör så här:

  1. Skölj bönorna och mixa tillsammans med olja, citronsaft, vitlök och lite salt. Smaka av och justera sältan.
  2. Skiva brödet och rosta det eventuellt i ugnen.
  3. Sätt ugnen på 125 grader. Halvera tomaterna. Lägg i form, salta lätt och droppa över olja. Ställ in i ugnen 20 minuter.
  4. Strimla paprikan. Lägg bredvid tomaterna. När tomaterna är klara får paprikorna stanna i grillvärme en stund tills de får fin färg. Lägg in halverade citroner också, eller stek dem i panna med snittytan ner. Hyvla skivor av osten.
  5. Lägg upp alla ingredienserna på en skärbräda med bönröran i centrum.

Recept: Katarina Ekeström

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen