Recept 9 oktober 2018
Bookmakertoast - en riktigt klassisk macka!
Ett klassiskt recept på bookmakertoast, mackan med biff, bacon, senap, majonnäs och pepparrot.
Bookmakertoast innehåller massvis med godsaker, till exempel pepparrot. Ett tips är att pepparrot smakar bäst alldeles nyriven. Måste den rivas i förväg så försöka skapa en så luftfri miljö som möjligt. Fyll en äggkopp och vänd den upp och ner på en tallrik.
Ett annat tips är att dela och rosta eller smörsteka brödet. Det är alltid gott när mackan ska bli en hel måltid.
Läs också: Mellanmål – här är svenska folkets favoriter
Bookmakertoast
Skriv ut
Ingredienser: (4 personer)
- 4 rejäla skivor surdegsbröd
- 400 g biff
- 8 skivor bacon
- Senapsmajonnäs
- 4 msk majonnäs
- 2 teskedar grovkornig senap
- Tillbehör
- ½ dl färskriven pepparrot
- sallatsblad
- 4 äggulor
Gör så här:
- Dela köttet till två rejäla biffar. Salta peppra och stek till fin färg. Köttet får inte hårdstekas utan bör ha en innertemperatur på 57 grader. Lägg att vila innan det skivas tunt tvärs över muskelfibrerna.
- Stek baconet knaprigt. Stek brödskivorna en kort stund till fin färg. Montera toasten med sallaten närmast brödet följt av bacon, det finskivade köttet, pepparrot, majonnäs och äggula.