Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 9 oktober 2018

Bookmakertoast - en riktigt klassisk macka!

Ett klassiskt recept på bookmakertoast, mackan med biff, bacon, senap, majonnäs och pepparrot.

 Bookmakertoast är en smaskig klassiker.
Bookmakertoast är en smaskig klassiker. FOTO: Katrina Ekeström

Bookmakertoast innehåller massvis med godsaker, till exempel pepparrot. Ett tips är att pepparrot smakar bäst alldeles nyriven. Måste den rivas i förväg så försöka skapa en så luftfri miljö som möjligt. Fyll en äggkopp och vänd den upp och ner på en tallrik.

Ett annat tips är att dela och rosta eller smörsteka brödet. Det är alltid gott när mackan ska bli en hel måltid.

Läs också: Mellanmål – här är svenska folkets favoriter

Bookmakertoast

Skriv ut

Ingredienser: (4 personer)

  • 4 rejäla skivor surdegsbröd
  • 400 g biff
  • 8 skivor bacon
  • Senapsmajonnäs
  • 4 msk majonnäs
  • 2 teskedar grovkornig senap
  • Tillbehör
  • ½ dl färskriven pepparrot
  • sallatsblad
  • 4 äggulor

Gör så här:

  1. Dela köttet till två rejäla biffar. Salta peppra och stek till fin färg. Köttet får inte hårdstekas utan bör ha en innertemperatur på 57 grader. Lägg att vila innan det skivas tunt tvärs över muskelfibrerna.
  2. Stek baconet knaprigt. Stek brödskivorna en kort stund till fin färg. Montera toasten med sallaten närmast brödet följt av bacon, det finskivade köttet, pepparrot, majonnäs och äggula.

Recept: Katrina Ekeström

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen