Recept 6 november 2018
Bounty på dadlar och mörk choklad
Hemmagjord Bounty är lätt och så gott. Dessa minibars är fyllda av dadlar och kokosflingor, och doppade i härligt mörk choklad.
Bounty är ett älskat godis som går hem i de flesta läger! Varför inte testa att göra egna kokosbars i samma tropiska anda?
Till det här receptet används såväl dadlar som kokosflingor för att få rätt saftiga munsbit.
Läs också: Hemmagjort godis med dadlar och jordnötter
Bounty
Skriv ut
Ingredienser: (20 bitar)
- 225 g dadlar, urkärnade
- 200 g kokosflingor
- 1 tsk vaniljpulver
- 0,5 tsk kanel
- 1,5 dl kokosgrädde
- skal av 1 st lime
- Toppning
- 200 g mörk choklad, 70 %
- rostade kokosflakes
Gör så här:
- Mixa alla ingredienser till själva baren i en matberedare eller mixer.
- Forma smeten till 20 stycken minibars och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Kyl tills de stelnat.
- Smält chokladen till toppningen i en skål över kokande vatten (ett vattenbad).
- Doppa bitarna så att de täcks av choklad. Toppa med rostade kokosflakes. Kyl igen och förvara dem kallt.