Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 6 november

Bounty på dadlar och mörk choklad

Hemmagjord Bounty är lätt och så gott. Dessa minibars är fyllda av dadlar och kokosflingor, och doppade i härligt mörk choklad.

 Bounty är ljuvligt gott att mumsa på.
Bounty är ljuvligt gott att mumsa på.

Bounty är ett älskat godis som går hem i de flesta läger! Varför inte testa att göra egna kokosbars i samma tropiska anda?

Till det här receptet används såväl dadlar som kokosflingor för att få rätt saftiga munsbit.

Läs också: Hemmagjort godis med dadlar och jordnötter

Bounty

Ingredienser: (20 bitar)

  • 225 g dadlar, urkärnade
  • 200 g kokosflingor
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0,5 tsk kanel
  • 1,5 dl kokosgrädde
  • skal av 1 st lime
  • Toppning
  • 200 g mörk choklad, 70 %
  • rostade kokosflakes

Gör så här:

  1. Mixa alla ingredienser till själva baren i en matberedare eller mixer.
  2. Forma smeten till 20 stycken minibars och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Kyl tills de stelnat.
  3. Smält chokladen till toppningen i en skål över kokande vatten (ett vattenbad).
  4. Doppa bitarna så att de täcks av choklad. Toppa med rostade kokosflakes. Kyl igen och förvara dem kallt.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen