Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 25 november 2020

Brända mandlar – så gör du dem själv

Brända mandlar hör julen till med sin karakteristiska julmarknadsdoft. Med Katarina Ekeströms recept blir de exakt så där knastriga som man vill ha dem.

 Brända mandlar är lätt att göra själv och doften av karamelliserat socker sprider en härlig julstämning i köket.
Brända mandlar är lätt att göra själv och doften av karamelliserat socker sprider en härlig julstämning i köket. FOTO: Katarina Ekeström

Rör hela tiden i pannan. Mandlarna ska inte vara stilla en sekund. Det är knepet för att mandlarna inte ska bli brända. För trots namnet så ska ju mandlarna inte alls bli brända utan bara härligt sockerknastriga.

Det finns många recept där mandlarna vänds ytterligare i florsocker, men Katarina Ekeström, som ligger bakom receptet, tycker inte det behövs. Sötman räcker som den är och den knastriga sockerskorpan är perfekt.

Besök Land Shoppings digitala julmarknad

Läs också: Lyckas med knäck – tips och råd

Brända mandlar

Skriv ut

Ingredienser

  • 200 g mandlar
  • 2 ½ dl florsocker (150 g)
  • ½ tsk äkta vaniljpulver
  • 1 stor nypa salt

Gör så här

  1. Börja med att rosta mandlarna ett par minuter i en torr panna. Häll på florsocker, vanilj och salt.
  2. Rör hela tiden i pannan. Mandlarna ska inte vara stilla en sekund. Håll koll på sockret som absolut inte får bli för mörkt. Dra genast av pannan om det verkar gå för fort. Fortsätt att röra.
  3. När mandlarna börjar knäppa tar du genast av dem och häller upp på ett bakplåtspapper. Separera dem när de fortfarande är varma. Låt svalna.

Recept: Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen