Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 18 april 2019

Brantevikssill

Brantevikssill är en klassisk skånsk inläggning med hackad lök, citronpeppar, kryddpeppar och vitpeppar.

 I Simrishamn är brantevikssill något av en paradrätt.
I Simrishamn är brantevikssill något av en paradrätt. FOTO: Istock

På Österlenskusten söder om Simrishamn ligger det lilla fiskesamhället Brantevik som har gett namn åt denna klassiska sillinläggning.

Servera den gärna på en buffé eller som ensamrätt med kokt potatis.

Läs också: Klassisk glasmästarsill med tre sorters peppar

Brantevikssill

Skriv ut

Ingredienser:

  • 1 kg färska sillfiléer
  • 1 dl ättika, 12 procent
  • 6 dl vatten
  • 0,5 dl salt
  • 4 dl socker
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 röda lökar, hackade
  • 3 msk citronpeppar
  • 3 msk kryddpeppar, krossad
  • 2 msk vitpeppar, krossad
  • 2 lagerblad, smulade
  • 1 stor knippa dill, hackad

Gör så här:

  1. Skinna sillfiléerna så att de delas i två.
  2. Rör ihop ättika, vatten och salt. Lägg sillen i lagen och ställ att dra i kylskåp i ett dygn.
  3. Ta upp filéerna och låt rinna av.
  4. Blanda hackad lök, kryddor och dill. Tillsätt sockret och rör om.
  5. Varva sill och kryddblandning i en glasburk. Avsluta med ett lager av kryddblandning.
  6. Sillen kommer att verka torr men vattnar sig efter hand och bildar en lag.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen