Recept 13 september 2019
Nyttigt och smarrigt broccoliris
Broccoliris är supernyttigt, kolhydratsnålt och gott – och enkelt att göra själv!
Passa på att bunkra när det är extrapris på broccoli – eller när du har gott om det själv i trädgårdslandet.
Genom att finriva broccoli tar den minimal plats och du får plats med större mängder i din frys. Då du kan riva även stjälkar och stam så minskar du matsvinnet också.
Kolhydratsnålt
Perfekt att ta fram och koka eller steka när du har bråttom, vill äta nyttigt och kolhydratsnålt. 100 gram broccoli innehåller 3,1 gram kolhydrater enligt Livsmedelsverket.
Läs också: 5 skäl att äta broccoli varje dag!
Broccoliris
Skriv ut
Ingredienser:
- 300 g broccoli
Gör så här:
- Skölj broccolihuvudet och skär bort blast och den tjocka delen av roten.
- Dela det i små buketter och skär stjälkar och stam i skivor.
- Kör i matberedare tills broccolin har blivit finkornig. Alternativt finriv den manuellt på ett rivjärn.
- Frys in i påsar eller platta matlådor som kan staplas på varandra. Eller ät direkt genom att koka eller steka broccoliriset i några minuter.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.