Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 13 september

Nyttigt och smarrigt broccoliris

Broccoliris är supernyttigt, kolhydratsnålt och gott – och enkelt att göra själv!

 Supernyttig och kolhydratsnålt broccoliris – bara att bunkra upp och frysa in!
Supernyttig och kolhydratsnålt broccoliris – bara att bunkra upp och frysa in! FOTO: Istock

Passa på att bunkra när det är extrapris på broccoli – eller när du har gott om det själv i trädgårdslandet.

Genom att finriva broccoli tar den minimal plats och du får plats med större mängder i din frys. Då du kan riva även stjälkar och stam så minskar du matsvinnet också.

Kolhydratsnålt

Perfekt att ta fram och koka eller steka när du har bråttom, vill äta nyttigt och kolhydratsnålt. 100 gram broccoli innehåller 3,1 gram kolhydrater enligt Livsmedelsverket.

Läs också: 5 skäl att äta broccoli varje dag!

Broccoliris

Skriv ut

Ingredienser:

  • 300 g broccoli

Gör så här:

  1. Skölj broccolihuvudet och skär bort blast och den tjocka delen av roten.
  2. Dela det i små buketter och skär stjälkar och stam i skivor.
  3. Kör i matberedare tills broccolin har blivit finkornig. Alternativt finriv den manuellt på ett rivjärn.
  4. Frys in i påsar eller platta matlådor som kan staplas på varandra. Eller ät direkt genom att koka eller steka broccoliriset i några minuter.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen