Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 3 oktober 2018

Broccolismul med rökt skinka

Med både äggstanning och smultäcke är det här ett mellanting mellan en låda och matig smulpaj. Servera med en god sallad.

 Matpaj med smuldeg på dinkel och havre.
Matpaj med smuldeg på dinkel och havre. FOTO: Ove Lindfors

Smulpaj till middag? Javisst! Den här pajen är överraskande god med skinka, broccoli och ädelost i fyllningen. Själva smulet består av dinkel och havregryn.

Knaprigt och gott för stora och små.

Läs också: Rotfruktspaj med knaperstekt bacon – godaste någonsin!

Smulpaj med broccoli

Skriv ut

Ingredienser: (4 portioner)

  • 200 g rökt skinka i bit
  • 500 g färsk broccoli
  • 150 g ädelost
  • 4 ägg
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald peppar
  • Smultäcke
  • 1 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 dl dinkelflingor eller havregryn
  • 1 dl pumpakärnor
  • 75 g smör
  • krm salt

Gör så här:

  1. Börja med smultäcket: nyp ihop ingredienserna till en smulig deg. Förvara i kylen.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Skär skinkan i fina tärningar. Dela broccolin i mindre buketter och skiva stammen. Koka den cirka 2 minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av.
  3. Lägg broccolin i en smord ugnsfast form. Strö över skinka och smulad ost.
  4. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen i formen.
  5. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
  6. Ta ut och strö över degen. Fortsätt grädda cirka 25 minuter.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen