Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 26 januari

Broccolisoppa med ostkräm

Med ostkrämen i soppan så blir det ännu godare. Broccolisoppa är både god och nyttig och rejält mättande, perfekt att njuta av.

FOTO: Katarina Ekeström

Soppan är skapad av Lands matmakare Katarina Ekeström som alltid gör bra och smakrika recept. Kolla in vad du tycker!

Broccolisoppa med ostkräm

Skriv ut

Ingredienser (4 personer)

  • Ostkräm:
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl lagrad ost, riven
  • Broccolisoppa:
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 potatis
  • 5 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 ½ buljongtärning, vegetarisk eller kyckling
  • 400 g broccoli
  • salt
  • svartpeppar
  • Fröströ:
  • ½ dl blandade solros- och pumpafrön
  • ½ tsk fänkålsfrö

Gör så här:

  1. Koka upp grädden till ostkrämen och rör i osten tills den smälter. Låt svalna.
  2. Skiva lök och vitlök tunt. Skala och skiva potatisen. Stek lök och potatis glansig i kastrull på medelvärme.
  3. Häll på vatten och grädde tillsammans med buljongtärningar. Småkoka tills potatisen är på gränsen till helt mjuk.
  4. Skär färsk eller halvtinad broccoli i mindre bitar. Lägg i kastrullen och koka cirka 10 minuter tills broccolin är mjuk. Mixa soppan slät. Späd eventuellt med lite vatten, buljong eller grädde för rätt konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  5. Rosta fröna hastigt i torr, het panna och grovhacka.
  6. Servera soppan med en klick ostkräm och fröströ.

Recept och foto: Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen