Recept 30 oktober 2019
Årets Landbröd 2019: Superlimpa med potatis och morot
Nellie Hultman i Gränna vann Lands stora baktävling Årets Landbröd 2019. Här är hennes härliga recept på vinnarbrödet med potatis och morot.
Nellie Hultmans idé var att skapa ett matigt bröd som passar lika bra till frukost, lunch och middag. Och som går snabbt att göra. Så jäsning gick bort. Och för att få ett mättande bröd blandade hon riven rå potatis och morot i degen. Detta gör också brödet väldigt saftigt. Här är vinnarreceptet!
Tips! Välj havregryn märkta ”glutenfria” om du lider av glutenintolerans
Läs också: Saftigt zucchinibröd med valnötter
Superlimpa med potatis och morot
Skriv ut
Ingredienser:
- 7 dl havregryn
- 2 ägg
- 350 g naturell kvarg
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 100 g potatis, rå och riven
- 100 g morot, rå och riven
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Mixa havregrynen till ett mjöl. Blanda sedan i bikarbonat, salt samt den rivna potatisen och moroten.
- Vispa upp äggen med elvisp. Häll äggsmeten i mjölblandningen och tillsätt därefter kvargen. Rör om till en jämn smet.
- Fördela degen i en form klädd i bakplåtspapper (10 x 25 cm) och toppa med lite havregryn.
- Ställ in i ugnen och låt stå i cirka 50 minuter eller tills innertemperaturen är 98 grader.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.