Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 27 april

Bröd utan jäst

Här har du ett enkelt recept på ett saftigt och hållbart grovt bröd som är både lätt- och snabbakat.

 Grovt bröd utan jäst är ett lättbakat, gott och saftigt.
Grovt bröd utan jäst är ett lättbakat, gott och saftigt. FOTO: FOTO Christina Uhlin

Låt gärna brödet vila något dygn innan du skär i det, tipsar Mette Ankarloo som har skrivit boken Bröd, enklare, godare och smartare.

 Klassiker. Recepten kommer från boken Bröd, enklare, godare och smartare, en klassiker i kokbokshylla.
Klassiker. Recepten kommer från boken Bröd, enklare, godare och smartare, en klassiker i kokbokshylla.

Läs också: Baka en saftig sockerkaka

Grovt bröd utan jäst

Skriv ut

Ingredienser (1 bröd)

  • knappt 2 dl rågkross
  • 1 dl havregryn
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 tsk grovkrossade fänkålsfrön
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 dl russin
  • 4 ½ dl naturell yoghurt
  • 1 dl sirap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  2. Klä en avlång 1 ½ -litersform med bakplåtspapper.
  3. Blanda alla torra ingredienser samt russin i en stor bunke. Rör i yoghurt och sirap och blanda till en lös deg. Häll degen i formen och strö över lite rågmjöl.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter. Kolla med sticka, när den är torr är brödet klart.
  5. Låt brödet svalna i formen, stjälp sedan ut det och vira in det i en handduk. Vänta gärna något dygn innan du skär i brödet så får det bättre struktur.

Recept Mette Ankarloo

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen