Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 1 april

Brownie med mjölkchokladganche

Detta kan vara den maffigaste chokladkakan någonsin. Hilda Kirkhoff, som vann Hela Sverige bakar 2020, bjuder på receptet.

 Detta recept är för alla chokladälskare! Men den är mäktig, det brukar räcka med en liten bit, tipsar Hilda Kirkhoff.
Detta recept är för alla chokladälskare! Men den är mäktig, det brukar räcka med en liten bit, tipsar Hilda Kirkhoff.

Hildas drömmar och andra bullar, så heter Hilda Kirkhoffs härliga bakbok som detta recept kommer från.

Hilda tipsar!

Glöm inte att ta ut brownien ur kylen en stund före servering så att ganachen hinner bli lite rumsvarm.

Läs också: Baka knäckig ryttarkaka

Brownie med mjölkchokladganche

Skriv ut

Ingredienser

  • 10 bitar
  • 175 grader (varmluftsugn)
  • 3 timmar
  • Brownie
  • 75 g smör
  • 150 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ msk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • ½ krm salt
  • MJÖLKCHOKLADGANACHE
  • 200 g mjölkchoklad
  • 50 g mörk choklad
  • 1 ½ dl grädde
  • 1 nypa flingsalt
  • DEKORATION
  • 1 burk dulce de leche
  • färska bär
  • ev flingsalt
  • lättvispad grädde

Gör så här

  1. Brownie: Smörj en form, 20 cm i diameter, med ½ msk smör, eller klä den med bakplåtspapper.
  2. Smält smör och choklad i en kastrull på medelvärme. Låt svalna.
  3. Vispa ägg och socker vitt och luftigt, använd gärna elvisp. Tillsätt chokladen under fortsatt vispning. Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker, kakao och salt. Vispa ihop snabbt.
  4. Häll chokladsmeten i formen och grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Känn efter med en sticka, brownien ska vara lite kladdig i mitten men får inte vara rinnig.
  5. Ta ut och låt kakan svalna helt, gärna i kyl eller frys.
  6. MJÖLKCHOKLADGANACHE: Hacka chokladen och lägg i en skål.
  7. Koka upp grädden i en kastrull. Häll den över chokladen och låt stå i 20 sekunder. Vispa sedan till en slät smet och smaksätt med lite flingsalt.
  8. Låt ganachen stå i rumstemperatur för att sätta sig, eller ställ den i kylen. Rör om då och då så att den inte stelnar helt.
  9. Bred ett tunt lager ganache på brownien och lägg resterande ganache i en spritspåse med
  10. tyll. Spritsa ganachen ovanpå kakan.
  11. DEKORATION: Spritsa dulce de leche ovanpå kakan. Dekorera med färska eller frysta bär. Strö eventuellt över en nypa flingsalt.
  12. 11. Servera kakan med vispgrädde.

Recept: Hilda Kirkhoff

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen