Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 6 december 2021

Bryggmästarens julsill

Mustigt öl ger smak åt denna pigga, smakrika och ambitiöst smakande sill som du enkelt fixar ihop till julbordet. Men det finns två svårigheter, att den måste vila i ett dygn och att den är så god så du kommer äta upp den själv.

FOTO: Ove Lindfors

Julsill, bara ordet gör att man blir hungrig. Orimligt god är denna sill som verkligen balanserar ihop smakerna på ett finfint sätt. Perfekt på vörtbrödet och perfekt till en mörk lageröl.

Bryggmästarens julsill

Skriv ut

Ingredienser (8 bufféportioner):

  • 2 förpackningar inläggningssill à 400 g
  • Lag:
  • 1 dl ättikssprit, 12 %
  • 2 ½ dl mörk och mustig öl
  • 3 dl strösocker
  • 3 kryddnejlikor
  • några dillkvistar eller stjälkar
  • Smaksättning:
  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • 10 enbär
  • 1 msk kryddpeppar
  • 4 lagerblad

Gör så här:

  1. Blanda ingredienserna till lagen och koka upp. Eftersom det är öl i lagen kommer det att skumma rejält. Låt lagen kallna och plocka upp dillen.
  2. Skölj sillen och skär i bitar.
  3. Skala och fintärna moroten och hacka löken. Stöt enbären och kryddpepparn grovt och bryt lagerbladen i små bitar. Blanda ihop ingredienserna till smaksättningen.
  4. Varva sill och smaksättning i en väl rengjord burk.
  5. Häll på den kalla lagen och låt sillen mogna i kylen minst 1 dygn.

Recept Caroline Hofberg, foto Ove Lindfors.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen