Recept 20 november 2019
Brysselkålsskagen
Till skinkan, köttbullarna, laxen. Denna krämiga röra med brysselkål passar perfekt till i det mesta på julbordet. Här är enkla receptet.
Många smaker blandas på julbordet. Då gäller det att ha tillbehör som passar till det mesta. Här har du det!
Läs också: Saftiga revbensspjäll till jul
Brysselkålsskagen med äpple och julsenap
Skriv ut
Ingredienser
- 8 bufféportioner
- 500 g brysselkål
- 5 msk majonnäs
- 3 dl crème fraiche
- 2 1/2 msk grov julsenap
- 1 dl hackad rödlök
- 3/4 dl hackad dill
- 5 krm stött rosépeppar
- 2 dl fintärnat äpple
- salt
Gör så här
- Koka brysselkålen i lättsaltat vatten tills den nätt och jämnt är mjuk. Spola under kallt vatten och låt kallna.
- Dela brysselkålen på längden och skär bort rotstocken.
- Blanda majonnäs, crème fraiche, senap, lök, dill, rosépeppar och äpple.
- Vänd ner brysselkålen och smaka av med salt.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.