Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 20 november

Brysselkålsskagen

Till skinkan, köttbullarna, laxen. Denna krämiga röra med brysselkål passar perfekt till i det mesta på julbordet. Här är enkla receptet.

 Friska, fräscha julsmaker möts i denna brysselkålsskagen med äpple och julsenap.
Friska, fräscha julsmaker möts i denna brysselkålsskagen med äpple och julsenap. FOTO: Ove Lindfors

Många smaker blandas på julbordet. Då gäller det att ha tillbehör som passar till det mesta. Här har du det!

Läs också: Saftiga revbensspjäll till jul

Brysselkålsskagen med äpple och julsenap

Skriv ut

Ingredienser

  • 8 bufféportioner
  • 500 g brysselkål
  • 5 msk majonnäs
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 1/2 msk grov julsenap
  • 1 dl hackad rödlök
  • 3/4 dl hackad dill
  • 5 krm stött rosépeppar
  • 2 dl fintärnat äpple
  • salt

Gör så här

  1. Koka brysselkålen i lättsaltat vatten tills den nätt och jämnt är mjuk. Spola under kallt vatten och låt kallna.
  2. Dela brysselkålen på längden och skär bort rotstocken.
  3. Blanda majonnäs, crème fraiche, senap, lök, dill, rosépeppar och äpple.
  4. Vänd ner brysselkålen och smaka av med salt.

Rerecept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen